46-åringen ble presentert på en pressekonferanse tirsdag.

– Vi har rett og slett blitt mektig imponert over vår nye trener i de samtalene vi har hatt. Han er av et kaliber vi ikke har vært borte i før. I møtene våre har han egentlig blåst oss litt av banen, sa sportssjef Joacim Heier.

Thomassen har signert en treårskontrakt.

– Det har vært en intensiv og grundig prosess for å finne kandidater. Vi mener vi har funnet en person som vil kunne løfte det sportslige prosjektet vårt fra 2023, sa styreleder Jostein Lunde.

Thomassen skal raskt ha pekt seg ut som rett mann i rekrutteringsprosessen.

Snakket med Knutsen

Selv hadde den færøyske treneren en prat med Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen før han takket ja.

– Kjetil ringte meg for noen dager siden. Vi fikk en snakk. Han var veldig, veldig positiv rundt denne klubben, og mente at dette kunne man få til dersom man jobbet godt, sa Thomassen.

Han vil samtidig ikke trekke paralleller mellom seg selv og suksesstreneren i Bodø.

– Jeg vil ikke sammenlike meg med Kjetil. Han er ekstraordinært dyktig, sa Thomassen.

Den nye FFK-treneren kommer fra den færøyske klubben Klaksvik, som han har ledet i sju sesonger. Under Thomassens ledelse har Klaksvik tatt flere ligatitler. I sommer møtte klubben nettopp Bodø/Glimt i kvalifiseringen til Champions League. Der gikk Glimt seirende ut, men ikke med mer enn 4-3 sammenlagt over to kamper. På Færøyene ble det 1-3-tap for Kjetil Knutsens menn.

Jobbet i politiet

Ved siden av å være fotballtrener har Mikkjal Thomassen jobbet 14 år i politiet i hjemlandet. Under hans ledelse har Klaksvik blitt noe nær totalt dominerende i hjemlig liga.

Joakim Klæboe har ledet Fredrikstad den siste tiden etter at Bjørn Johansen fikk sparken i september. Johansen ble ansatt i FFK i 2018 som assistent for Per-Mathias Høgmo. I 2019 tok han over som hovedtrener.

Fredrikstad endte på tiendeplass i årets 1. divisjon.

(©NTB)