Fem medaljer i Tyrvinglekene

SØLVGUTT: Halvor Thorsen tok sølv i høyde i 11-årsklassen første gang i deltok i Tyrvinglekene. Resultatet var også sterkt målt i Tyrvingpoeng. FOTO: PRIVAT

SØLVGUTT: Halvor Thorsen tok sølv i høyde i 11-årsklassen første gang i deltok i Tyrvinglekene. Resultatet var også sterkt målt i Tyrvingpoeng. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fire sølv og en bronse. Det ble medaljefangsten for Sarpsborgs friidrettsutøvere under årets Tyrvingleker.

DEL

Selv om det er de som tar medaljer som oftest får størst oppmerksomhet, er det andre som kan stå for vel så sterke prestasjoner.

Best på en dårlig dag

Mikael Andelic fra Sarpsborg IL, tok sølv i diskos i 17-årsklassen. Målt i Tyrving-poeng som er en poengskala der en måler ulike friidrettsøvelser og klasser opp mot hverandre, var også dette den beste prestasjonen blant utøverne fra Sarpsborg med 1007 poeng.

Men med det lengste kastet på 48,56 meter var det langt unna hans egne målsettinger. Mikael har tidligere i år kastet over 51 meter i konkurranser, og har som målsetting å nå 54–55 meter innen begynnelsen av juli.

15. plass og nest best

Den nest beste prestasjonen til utøverne fra Sarpsborg var det Lone Malmberg, Sarpsborg IL som sto for. Hun ble bare nummer 15 i 14-årsklassen på 100 meter, men tiden var så god at den ga hele 990-Tyrvingpoeng, som er et veldig høyt nivå.

Elleve år gamle Halvor Thorsen tok både medalje og scoret høyt med Tyrvingpoeng. Det var første gang han deltok på et slikt stort stevne, og han tok sølv i høyde i 11-årsklassen med 1,35 meter. Det var samme resultat som vinneren, men Halvor trengte flere forsøk på å komme over høyden.

Medaljevinnere

De andre medaljevinnerne fra Sarpsborg var Stine Wangberg, Varteig IL på 3.000 meter i 16-årsklassen. Hun imponerte med bronsemedalje etter å ha vært borte fra friidrettsbanen i et par år på grunn av skade, og har trent seg opp igjen det siste året. Tiden på 10,39 minutter ga 967-Tyrvingpoeng.

Sarpsborg IL tok til sammen fire sølvmedaljer under lekene. De to siste medaljene var det Heidi Gustavsen som sto for i lengde og tresteg. I lengde strakk hun seg til 5,15 meter, mens det ble 11,26 meter i tresteg. Det tilsvarte henholdsvis 916 og 906 i Tyrvingpoeng.

Marie Biørnstads 100 meter i 16-årsklassen er også verdt å nevne. Hun var uheldig med forholdene, hadde sterkt motvind, og klarte ikke finaleplass. Men tiden var så sterk at den ga 955 Tyrvingpoeng.