Nye band klare for festival Ø

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Bits Between, Humle og Away er klar for Festival Ø på Sarpsborg scene 28. og 29. april.

DEL

– Vi har sett alle artistene både en og to og tre ganger før, og kan med hånda på hjertet si at publikum har noe fantastisk i vente, sier festivalsjef Emilie Slangsvold.

Away, med medlemmer fra både Sarpsborg, Fredrikstad, Rygge og Moss, er blant bandene som lenge har stått på ønskelisten til Festival Ø.

«Unorsk» liveband

– Det er en sann glede og endelig kunne annonsere at når gutta igjen først spiller på hjemmebane, er det hos oss på Festival Ø, sier Slangsvold, som beskriver Away som et band som går for å være et sterkt og «unorsk» liveband med tre elgitarer, enormt med energi og en «råbra» vokalist.

De minner sterkt om band som Arctic Monkeys, bare bedre og med en lekenhet og sjarme. Musikkmagasinet Gaffa om Østfold-bandet Away.

Away har spilt på festivaler både i Tyskland og Spania de siste årene og da de spilte på By:Larm for et par år siden, skrev musikkmagasinet Gaffa dette om dem: «De tok scenen som om de ikke har gjort annet hele deres unge liv. Away blåste nok hodet av flere av de frammøtte med sin profesjonalitet og selvfølge. De minner sterkt om band som Arctic Monkeys, bare bedre og med en lekenhet og sjarm. Dette er gutter som vet hva de driver med, og som mest sannsynlig ikke kommer til å gjøre annet enn å spille musikk de neste 20 årene».

Lun pop

Humle er bandet til Fredrikstad-mannen Andreas Humlekjær og med Humle serverer han lun pop med et underfundig tekstunivers. Humle er et band som tar utgangspunkt i den akustiske visepop-tradisjonen.

Råde-bandet Bits Between er tilbake med ny vokalist og slipper albumet «Forever Evergreen» i løpet av våren. Bandet ble startet i 2011 og slapp debutalbumet «Chosen Death» i 2012, som gjorde seg bemerkelse i det norske hardcore-miljøet.

Fra før er også Death By Unga Bunga og Hajk bekreftet klare for festivalen

Festival Ø

Festival som fremmer musikere og artister fra Østfold

Arrangeres på Sarpsborg scene 28. og 29 april.

Artikkeltags