Gå til sidens hovedinnhold

Her forsøker 08-supporterne å heie FFK ned i 2. divisjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Ikledd Sarpsborg 08-utstyr gjorde de alt for å sende FFK ned i 2. divisjon.

(Fredriksstad Blad)

Fire sarpinger lot seg villig vekk fotografere på bortetribunen – ikledd supporterklær fra Sarpsborg 08. Og det var liten tvil om hva formålet med turen til Fredrikstad var. På sin Facebook-side skrev Tommy Kvam, en av dem som var på plass:

«Hva gjør man når man ikke har mulighet til å reise til Stavanger? Da gjør man det nest beste etter å se Sarpsborg vinne kamper – da reiser man lett til Fredrikstad for å se breddefotball-laget rykke ned til 2. divisjon! Kom igjen Sandnes!»

Les også: Etter to år i kulden ble Masalin helten - nå møter han gamle venner i kvalikken

Les også: Lettet BP fikk oppdateringer fra sønnen underveis

Statusen fikk flere svar fra FFK-supportere. 08-fansen ble, som sto ved siden av Sandens Ulf-gjengen, vekket oppsikt og ble også fanget opp av tv-kameraene og kommentert på tv. Programleder Anne Størud spurte FBs fotballekspert Joacim Jonsson han trodde det var for å heie på kvalifisering eller nedrykk.

– Jeg tror det er sistnevnte, dessverre. Det er mange i Sarpsborg som sier at de håper FFK skal gjøre det bra og rykke opp. Da sitter de med jugekors, aldri i verden. Jo dårligere FFK er, jo bedre er det for Sarpsborg 08, ikke kom og si noe annet. Det handler om ting som ungdomsarbeid, det er en krig om unge spillere i Østfold, og hvis FFK rykker ned får Sarpsborg alle sammen. De som håper FFK rykker ned, de juger, sa Jonsson i Eurosport-studioet.

FFKs Ludvig Begby tok det hele med et smil.

– Det er veldig gøy med rivalisering, og det skal være sånn. Jeg skulle ønske vi snart begynner å vise oss litt med dem igjen også, sier han Nettavisen.

Kommentarer til denne saken