Utekino-suksess: – Håper dette blir årlig!

Utekino i Kulåsparken, Løvenes Konge,

Utekino i Kulåsparken, Løvenes Konge, Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nesten 4000 gratisbilletter var hentet ut, og oppmøtet var stort da Sarpsborg arrangerte utekino for første gang i Kulåsparken.

DEL

– Dette er helt fantastisk! Nå ønsker vi å få til dette årlig på sensommeren.

Kinosjef Trine Groth er begeistret over oppmøtet da Kulås amfi var forvandlet til et kinoamfi. 2600 billetter var hentet ut til Løvenes Konge, og ca. 1700 billetter var hentet ut til Dirty Dancing, som ble vist senere på kvelden. I tillegg kan det ha kommet noen flere utover disse tallene.

– Rett under 4000 billetter er hentet ut. Det har vært mye forarbeid, men vel verdt det. Her i Kulås er det kjempefint, og alle ser bra, smiler hun.

Løvenes Konge ble stemt frem av tre kandidater som familiefilmen til utekinoen, og det kom flere generasjoner for å se klassikeren fra 1994. Som seg hør og bør ble det også solgt popcorn og andre kioskvarer fra kinoen på området.

Nå ønsker vi å få til dette årlig på sensommeren

Trine Groth, kinosjef

Originalruller fra 1987

En stor rigg måtte til for å skape utekinoen, og  AS Filmprojeksjon stod for filmteknikken. Jan Eberholdt Olsen i Filmprojeksjon tror utekino har en egen evne til å bringe folk sammen.

– Utekino gir en annen atmosfære siden man sitter sammen. Film er laget for å se sammen med andre.

KONTROLL PÅ FILMEN: Jan Eberholdt Olsen fra AS Filmprojeksjon (t.v) og Tony Fjærgård (t.h) fra markedsavdelingen i SF Kino Oslo.

KONTROLL PÅ FILMEN: Jan Eberholdt Olsen fra AS Filmprojeksjon (t.v) og Tony Fjærgård (t.h) fra markedsavdelingen i SF Kino Oslo. Foto:

Han kan også fortelle at filmrullen til Dirty Dancing er den originale som ble distribuert i Norge da filmen kom på datoen i 1987, nøyaktig tretti år siden.

– Det er litt striper og støv på filmen, men det er filmens natur. Man trenger ikke å være så interessert i det tekniske, det viktige er hvordan publikum opplever det, forteller han.

Eberholdt Olsen, som også har vært med på å rigge utekino på Operataket, i parker og på konserthus, lot seg også imponere over Kulås amfi som kinoarena.

– Kulås er en utrolig flott arena, sentrumsnært og med en fin ramme. Kommer det mange nok folk, så blir det kanskje mer utekino, smiler han.

MANGE: Med både pledd, stoler og popcorn manglet det ikke på kinostemningen.

MANGE: Med både pledd, stoler og popcorn manglet det ikke på kinostemningen. Foto:

Nostalgisk med utekino

Tony Fjærgård kom fra markedsavdelingen for SF Kino i Oslo, og lot seg imponere av Sarpsborgs første utekinoarrangement.

– Det som slo meg var hvor mange som faktisk kom. Dette hadde jeg ikke forventa, sier han og beskuer strømmen av folk som rigger seg klare til Løvenes Konge.

Han legger også spøkefult til:

– Vi har hørt at folk fra Fredrikstad har tatt turen. Vanligvis har det jo vært andre veien, men det er hyggelig at det snur noen ganger.

SUKSESS: Løvenes Konge slo an blant publikum på utekino denne augustkvelden.

SUKSESS: Løvenes Konge slo an blant publikum på utekino denne augustkvelden. Foto:

Utekino i Kulås

  • Ble arrangert av Sarpsborg kino og iSarpsborg
  • Filmene som ble vist var Løvenes Konge og Dirty Dancing
  • Filmene ble vist på et elleve ganger fem meter lerret
  • Skulle opprinnelig være på restauranthjørnet, men grunnet stor interesse ble det flyttet til Kulås
  • Nesten 4000 gratisbilletter var hentet ut, 2600 på Løvenes Konge, og ca. 1700 på Dirty Dancing
  • Arrangementet er en del av Sarpsborgmarken

Artikkeltags