Filmen for gutter

IKKE FISEFIN: Teddy menger seg med prostituerte og lever livet, og stikker stadig kjepper i hjulene for bestekompisen sin. (Pressefoto: Filmweb)

IKKE FISEFIN: Teddy menger seg med prostituerte og lever livet, og stikker stadig kjepper i hjulene for bestekompisen sin. (Pressefoto: Filmweb)

Artikkelen er over 5 år gammel

Lodne Teddy lever ut guttedrømmen på kinolerretet. DEBATT: Er du enig med anmelderen?

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Hva om den eneste vennen du hadde var en diger vattfylt kosebamse, og drømmen om at han kunne bli en sprell levende bestekompis gikk i oppfyllelse?

Det høres i utgangspunktet kanskje litt søtt ut, men utvikler seg til å bli noe helt annet.

Teddy blir følgesvennen til John Bennett (Mark Wahlberg) langt opp i voksenlivet, men er vel alt annet enn bildet vi har av en teddybjørn. Ted drikker, røyker pot, banner, serverer groviser og legger ned damer. I utgangspunktet en bestevenn John synes er gull verdt selv om han til stadighet skaper trøbbel, men det topper seg helt når John skal feire 4-årsdagen med sin vakre kjæresten Lori (Mila Kunis).

Uten å røpe for mye mer, dette er nok en film de som digger filmer som «Hangover», morer seg stort med underbuksehumor eller er lystne på nesten to timer med 80-talls minner. Ja, for linker til filmer, helter og annen underholdning fra 80-tallet kommer som perler på en snor. Tintin-blader som sengelektyre, den første Nintendoen under juletreet, Indiana Jones-plakat på veggen og ikke minst et gjensyn med superhelten Flash Gordon vil nok vekke mange minner. Det at Sam Jones (riktignok ikke like blek i håret lenger) dukker opp i filmen skaper enda mer party, damer og elleville scener.

Allerede i premièrehelgen i USA spilte «Ted» inn 54,1 millioner dollar, og troner øverst på kinolisten. Seth MacFarlanes film vil trolig gjøre stor suksess også her hjemme, men kanskje først og fremst hos gutta.

Anmeldt av Cecilie Sommer-Mathiesen

Artikkeltags