Flere hundre barn var samlet på Inspira Science senter i helgen for å konkurrere i nevnte kunnskap- og teknologiturnering. Her kjemper lagene om utmerkelser innen forskning, markedsføring og teknologi, og en plass i den skandinaviske finalen.

Recycling Squad fra Alvimhaugen barneskole imponerte arrangørene etter å forberedt seg i flere uker. De kapret markedsføringsprisen.

–  Recycling Squad fra Alvimhaugen barneskole har lagt ned en iherdig innsats både på skolen og fritiden for å løse et aktuelt problem. Det er nettopp denne egenskapen som skaper realfagstalenter, og samfunnet er helt avhengig disse kloke hodene for å løse dagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter i en pressemelding til Sarpsborg Arbeiderblad.

Men det var ikke bare Alvimhaugen barneskole som imponerte under konkurransen i helgen. Elever ved Hafslundsøy barneskole, Grålum barneskole, i tillegg til Varteig barne- og ungdomsskole fikk priser i helgen.

 

Årets tema var «INTO ORBIT» hvor lagene skulle identifisere og løse en utfordring som mennesker møter på når de skal utforske verdensrommet over lange perioder.