FNB Sarpsborg gir Frp i Sarpsborg full støtte i bomringdebatten. Det er helt utrolig hvordan Ap velger å prioritere i denne byen.

Bypakken som ble vedtatt om bomring mot bygging av mer sykkelveier hjelper vel ikke næringslivet i denne byen. Dette er vel det dårligste prosjektet for byen og næringslivet. Denne byen trenger først og fremst å få bygd ny Sarpsbru og ikke fjerning av parkeringsplasser i sentrum, samt sykkelveier. I Fredrikstad har folk begynt å rase - etter drift en hel måned i desember må folk betale opp mot 1.600 kroner for å komme fra A til B. Er det slik Ap vil gjøre det med Sarpsborg også? Det vil definitivt gå ut over barnefamilier, eldre, ungdom og ikke minst næringslivet i byen.

Sarpsborg by sliter fra før med å gjøre sentrum til et handelsgodt område. Butikker klarer ikke å overleve med bomring, fordi enda flere vil benytte seg av grensehandel. Det vil være barnefamilier som ikke har råd til å bruke bilen slik at deres barn kan holde på med fritidsaktiviteter og idrett. Skal vi ha det slik at kun de familier med god økonomi skal kunne holde på med idretten sin fordi Ap vil ha bomringen sin? Utredningen for denne bypakken og ikke minst Nedre Glomma-pakke er ren tortur mot alle de som er avhengig av bilen til barnehagen, jobb og ikke minst kjøring av barna til sine aktiviteter. Det er helt urimelig å legge denne store ekstra kostnaden på dem som har en økonomisk trang hverdag fra før. Her må vi faktisk lytte til folket og næringslivet.

Vi i FNB Sarpsborg gir Frp full støtte i bomringsaken. Sammen med Frp klarte FNB å få satt en stopper for dette prosjektet inntil videre.

FNB satte bomringen på kartet før valget, og det førte til litt styr i regjeringen før valget. I Sarpsborg har Frp og FNB sagt klart fra at vi ikke ønsker denne usosiale bomringen som rammer de med dårligst økonomi aller mest. De summene som kommer for transportnæringen er et eneste stort ran av næringslivet. Da blir det ikke lett å prøve å holde konkurransen i bransjen oppe med dagens kabotasje og bommer med mer.

Hvor er politikerne som skal lytte til folket? Eller har klimahysteriet gått i hodet på alle sammen? Vi i Norge skal gjøre det vi kan for å få ned klimautslippene, men vi kan ikke redde verden alene. Da er vi naive, og det går nå en grønn trend gjennom Norge som er helt på styr. Bare se til Oslo og hva MDG gjør. Vi skal fighte mot alt av bommer og veiprising, men det må jo finnes litt edruelighet blant dem som har vedtatt dette prosjektet.

Så vi må sette oss ned og se på mulighetene, men det må ikke ramme folket så mye som det er plan om. Så til alle som ikke tror det finnes bedre løsninger, så gjør det uten tvil det.