(Smaalenenes Avis): – Siste detaljer gjøres ferdig, fortalte kunstnere Olav Tokerud fra Mysen og Are Buraas fra Sarpsborg.

I juni besøkte vi duoen da arbeidet så vidt var i gang. Nå, over tre måneder senere, står veggmaleriet mellom Vektergården og K2-bygget i Mysen ferdig. Gutta har ikke jobbet hver dag siden oppstart, men etter noen intensive perioder kan de endelig senke skuldrene.

LES OGSÅ: Olav Tokerud og Are Buraas er tilbake – setter farge på byen nok en gang

– Helheten ble helt super. Alle detaljene binder hele maleriet sammen, mener Buraas.

– Vi håper veggmaleriet kan sette Mysen på kartet. Elementene er en stor del av Mysen-kulturen, ikke bare for meg, men for mange i Mysenbefolkningen, legger Tokerud til.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra Gjøvik til Mysen

– Apotekergården, Smedgata, Jan's Snarkjøp, en skute styrt av Knut «Nøtta» Lie, Bing Crosby og Vera Lynn er noen av figurene man finner på årets veggmaleri, forklarte Tokerud og Buraas for tre måneder siden. Nå har duoen fått på plass noen videregåendeelever, Ford Escort, Eidsberg kirke og Knut Lie på skipsseilet, for å nevne noe.

LES OGSÅ: Den verdenskjente artisten ble høydepunkt på Momarkedet – nå skal han bli veggmaleri

Veggen eies av Patrik Kolshus, som låner Mysenregionen veggen til maleriet. Kunstnerduoen forteller at det ved jevne mellomrom kommer kjente og ukjente innom for å se på arbeidet.

– Lokalbefolkningen er nysgjerrige på hva som foregår i bakgården. Det vekkes mange minner. Samtidig kjenner jeg folk fra både Gjøvik og Fredrikstad som har kjørt hit for å se på veggmaleriet, smiler Tokerud bredt.

(Saken fortsetter under bildet)

Som tidligere kjent søkte Mysenregionen AS om stedsutviklingsmidler fra Indre Østfold kommune, og fikk fullfinansiert veggmaleriet til 124.000 kroner.

Det store spørsmålet «alle» stiller seg nå er: Kommer det flere veggmalerier fra dere i fremtiden?

Vi får se. Det kan hende det blir et prosjekt neste sommer, hvem vet? Vi har snakket løst om det, sier Tokerud.

LES MER: Dette veggmaleriet har mange snakket om allerede – nå står det endelig ferdig

Veggmaleri i Mysen er snart ferdig: – Det kommer mer

Synes du det er trist at den gamle stasjonsbygningen ble revet? Nå kan du snart se den malt på en vegg