Takket være Amedia (mediekonsernet SA er en del av) sin avtale med TV2, blir norsk hockey nå spredt til totalt 90 lokal- og regionaviser over hele landet.

– Har du et abonnement som gir deg tilgang til alle disse avisene, kan du se én eliteseriekamp i hver hockeyrunde. I tillegg sendes en hel rekke 1. divisjonskamper, samt masse annen god, direktesendt sport, sier nyhetsredaktør og sportsansvarlig i SA Petter Kalnes til egen avis.

Kalnes nevner toppserien i håndball for kvinner og menn, fransk toppfotball, all norsk fotball fra 2. – og 3. divisjon, en lang rekke matcher fra lokalfotballen over hele landet, samt mye individuell idrett.

– Og neste år blir det enda bedre, når TV2 igjen overtar hovedrettighetene for norsk fotball. Det vil også gagne SAs kunder, slår Kalnes fast.

HER FINNER DU TV-SENDINGEN!

Tar idretten på alvor

Ildsjelene i norsk ishockey har ikke alltid vært like godt fornøyd med den oppmerksomheten idretten deres får i norske medier. Med satsingen denne sesongen, tar TV2 og Amedia dekningen til et nytt nivå.

– Hockeyen drukner ofte i fotball og skiidrettene i både nasjonal og lokal media. Vi i SA har i alle år brukt store ressurser på å dekke Sparta – fordi klubben betyr så mye for så mange sarpinger. Men det er ikke alle eliteserieklubber som har det slik. Med denne TV-avtalen, der altså TV2 sender alle kampene (lineære kanaler og TV2 Play) og Amedia-avisene har tilgang til opp til tre kamper i uka, tar man virkelig hockey-sporten på alvor. Jeg synes det er fantastisk at vi kan supplere vår allerede massive dekning av Sparta med denne TV-satsingen. Så får det blir opp til Sparta og de andre lagene å skape et så godt produkt at seertallene blir høye og ishallene fylles med publikum, sier Petter Kalnes.

TV-kampene

Torsdagens høyinteressante lokaloppgjør fra Sparta Amfi er den tredje TV-matchen på en uke som Sparta er innblandet i. Også kampene mot Vålerenga (4–0) og Frisk-Asker (5–3) gikk på sa.tv/Direktesport. Neste gang SAs kunder kan se Sparta på sa.tv etter Stjernen-kampen, er i hjemmekampen mot Manglerud Star 22. oktober.

Her er sendeskjemaet ut oktober:

6. oktober: Sparta – Stjernen

8. oktober: Vålerenga – Frisk Asker

13. oktober: Lillehammer – Storhamar

15. oktober: Storhamar – Stavanger Oilers

20. oktober: Stavanger Oilers – Vålerenga

22. oktober: Sparta – Manglerud Star

27. oktober: Lillehammer – Stavanger Oilers

29. oktober: Ringerike – Stjernen