Knuste påskehandel-rekord: – Helt fantastisk

Artikkelen er over 1 år gammel

Pengene renner inn hos Olav Thons splitter nye kjøpesenter ved svenskegrensa.

DEL

(Nettavisen) Én av de mest populære påsketradisjonene for nordmenn er å valfarte til svenske kjøpesentre langs svenskegrensa. Det tjener Olav Thon gode penger på.

Nettavisens gjennomgang viser at årets påskehandel knuste tidligere rekorder ved de tre største kjøpesentrene langs svenskegrensa.

Nordens største kjøpesenter: 400.000 besøkende

På Svinesund ligger Nordby Shoppingcenter, som er det desidert største senteret av dem alle.

Senterleder Ståle Løvheim liker å kalle det «Norges største kjøpesenter».

– Vi har hatt stor pågang. I år har vi hatt så langt fem prosent høyere omsetning enn i fjor, som var «all time high», sa Løvheim til Nettavisen.

KONGEN AV HARRYHANDEL: Ståle Løvheim er senterleder ved det største kjøpesenteret langs svenskegrensa, Nordby på Svinesund.

KONGEN AV HARRYHANDEL: Ståle Løvheim er senterleder ved det største kjøpesenteret langs svenskegrensa, Nordby på Svinesund. Foto:

På fem dager omsatte kjøpesenteret for 150 millioner svenske kroner.

– Påsken er den mest intensive uken vi har i løpet av året. Med omtrent 400.000 besøkende som handler for 220 millioner svenske kroner i hele påsken, sier Løvheim.

Han mener det i all hovedsak er nordmenn som avgjør salgsrekordene.

– I påsken kan jeg gjette at 95 prosent av kundene er nordmenn. Svenskene skygger banen. Det er hovedsakelig nordmenn som kommer for å handle, enten for å få seg en sosial tur, eller for å fylle opp campingvognen eller hytta, sier han.

Også økning i Töcksfors

– Det har egentlig vært helt fantastisk, sier Lars Erik Erøy som er senterleder ved nylig utvidede Töcksfors Shoppingcenter, som er del av Thons imperium.

FORNØYD: Lars Erik Erøy er senterleder ved Töcksfors Shoppingcenter som kan notere seg 30 prosent vekst i påskehandelen.

FORNØYD: Lars Erik Erøy er senterleder ved Töcksfors Shoppingcenter som kan notere seg 30 prosent vekst i påskehandelen. Foto:

Han kan være godt fornøyd med 30 prosent økning i omsetningen sammenlignet med fjorårets påske.

– Hvordan har påskehandelen vært med nytt kjøpesenter?

– Jeg tror de fleste kjøpesentrene hadde en god påske, og vi har lyktes med å ta vår andel av den kaka. Vi håper denne rekorden har med det nye kjøpesenteret å gjøre, sier Erøy til Nettavisen Økonomi, og legger til:

– Besøkstallene våre viser at vi hadde ca 30 prosent økning mot tidligere «all-time-high», som var i 2014.

Han mener det er takket være tøff satsing på påskehandelen.

– Det er store penger å spare på grensa, og det nye smarte er å reise til Töcksfors hvor det er kortere kø og nærmere grensa. Vi skal klare å ta en større andel av markedet, og jeg tror vi lykkes bra, sier Erøy.

De tre største kjøpesentrene langs svenskegrensa.

De tre største kjøpesentrene langs svenskegrensa. Foto:

Nest beste dag noensinne

I Charlottenberg er det heller ikke annet enn glede å spore. På enda et av de Thon-eide kjøpesenterne er det satt nok en rekord.

– Vi hadde en fantastisk uke, og satte rekord igjen. Totalt var det 157.046 besøkende, en økning på 11 prosent sammenlignet med i fjor, sier Madeleine Ward som er senterleder ved Charlottensbergs Shoppingcenter.

ETTERTRAKTET: Det Thon-eide Charlottenberg Shoppingcenter hadde over 30.000 besøkende på én dag.

ETTERTRAKTET: Det Thon-eide Charlottenberg Shoppingcenter hadde over 30.000 besøkende på én dag.

På kjøpesenteret 120 kilometer fra Oslo kom det ikke bare flere nordmenn enn tidligere, de la også igjen mer penger.

– Det var en rekord. 23 prosent økning påske mot påske. Det er «jette-roligt». Alle bransjer gjorde det veldig bra, sier Ward

Hun mener kundene var i godt humør, og det var hyggelig stemning selv om køene ble lange.

– Køen strakk seg helt fra Systembolaget, ut hovedinngangen og ut på parkeringsplassen på et tidspunkt, opplyser hun.

– Er det nær sagt bare nordmenn, eller kommer svenskene innom også?

– Svenskene har nok lært seg å holde seg på avstand i påsken, så det er nesten bare nordmenn som shopper hos oss i påsken. Det er tross alt 30.000 mennesker på én dag. Det er mye mennesker, sier hun.

Artikkeltags