Test av påskegodt-nyheter: - Burde ikke vært lov å selge disse

ÅRETS PÅSKENYHETER I DAGLIGVARE: Sterke og delte meninger! Foto: Paul Weaver (NA Bilder)

ÅRETS PÅSKENYHETER I DAGLIGVARE: Sterke og delte meninger! Foto: Paul Weaver (NA Bilder)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Les vår test av den nye påskegodisen.

DEL

(Fredriksstad Blad) Nå er det igjen tid for å la seg friste på handletur. Påskegodisen har for lengst inntatt butikkhyllene. Vi har tatt for oss årets nykommere i de største dagligvarebutikkene.

Noen av produktene er helt nye. Som påskeeggene til Nidar og Rema 1000 uten palmeolje, påskeskummet fra Brynild og marsipaneggene med lakris fra Anthon Berg. De siste to produktene inneholder nye godisbiter i en allerede lansert pose.

Best med eller uten palmeolje?

Side2 har allerede testet en av nykommerne, nemlig påskeeggene til Nidar og Rema 1000. Disse eggene er nye av året, og inneholder ikke palmeolje, slik Freia sine egg gjør. I blindtesten har de vurdert smaken av eggene mot hverandre.

Klassiker med ny lakrissmak

Før testen var redaksjonen særlig spente på de klassiske marsipaneggene til Anthon Berg, som er kommet med lakrissmak.

Testen viser at lakris også denne gangen gir rom for sterke meninger den ene og andre veien.

I vår uhøytidelige test vurderer vi smak og konsistens og gir hvert produkt et terningkast fra 1 til 6, der 1 er lavest score og 6 er høyest score.

Er dette nykommere som kommer til å forbli i butikkhyllene?

Her er vår dom:

Påskeskum fra Brynild
Posen inneholder to ulike skumfigurer med forskjellig smak.

De første som smaker er positive:

 - Påskeharen, kom til meg med dette påskeskummet!

 - Digger de hvite litt syrlige skumharene! Deilig konsistens og mye smak.

 - Ekstremt søtt, men slett ikke vondt. Jeg hadde ikke klart mer enn en hare om dagen.

Så går det nedover for skumharene...

 - Fine harepuser gir den rette stemningen, men smaker julebrus. Og det blir feil årstid.

 - Alt for søtt. Og sur ettersmak. Sitron?

 - Potensielt det dårligste skumgodteriet jeg har smakt.

SAMLET TERNINGKAST: 3

Påskeskum, Påskemix og Påskefristelser slo ganske godt an i redaksjonen.

Paul Weaver NA Bilder

Påskemix fra Brynild
Ulike biter i stor pose. Nye biter er skumgele med cupuacu og appelsin.

Noen kommenterer raskt at mix-posene for påske er mye bedre enn mix-posene som kommer i jula. Andre syns smågodt i ferdigpose smaker syntetisk.

Her er kommentarene:

 - God variasjon mellom de ulike bitene.

 - Liker mix-poser og den nye skumgeleen var supergod. Det er jo egentlig bare den som er ny, så velger å kommentere den.

 - Dette smågodtet er av god kvalitet og bitene sørger for god påskestemning.

 - Godt og balansert.

 - Billig smågodt med kjedelig sjokkis.

 - Mye bedre enn julegodtposene.

 - Smaker syntetisk.

SAMLET TERNINGKAST: 4

Påskefristelser fra Minde

Ulike biter i stor pose. Nye bitene er marsipanbrød, påskeskum og appelsinkaramell.

Av de tre nye bitene er det marsipanen som går av med seieren.

 - Kul kombinasjon av skum og sjokolade.

 - Ikke for søt og god konsistens.

 - Elsker Minde sjokolade. Søt, men ikke for søt.

 - Marsipanen er veldig god.

 - Herlig marsipan.

 - Likte appelsinkaramellen. Digg kombo, som bør brukes mer.

 - Sjokoladen smakte ingenting.

SAMLET TERNINGKAST: 4

For begge de nye påskeeggene var det ekstremt delte meninger fra terningkast 1 til terningkast 6.

Paul Weaver NA Bilder

Påske Egg fra Nidar og Rema 1000
Sjokoladeegg med kremet melkefyll - uten palmeolje.

De omdiskuterte eggene gir ingen entydige svar.

Er de kvalmende eller sjukt digge?

 - Disse er bare utrolig kvalmende. Kremen er klissete og det blir så søtt.

 - Dårlig versjon av originalen. Ja til palmeolje.

 - Kremen er ikke for søt, og det er positivt. Men alt for kvalmende med et helt egg.

 - Nam, nam, nam. Kremen er ekstremt god, jeg kunne spist en haug. Godt innslag av vanilje og sjokoladen har en deilig og rund smak.

 - Freia sin er bedre!

 - Sjukt digg. Mye bedre enn Freia sin!

SAMLET TERNINGKAST: 4

Nye egg: Rocka og erotiske eller minner eggene fra Anthon Berg mest om gråstein?

Helle Nilsen Mediehuset Nettavisen

Fugleæg med Lakrids fra Anthon Berg
Marsipanegg med sjokolade og lakris.

(Nye av året er også Fugleæg med nougat fra Anthon Berg, som vi dessverre ikke har med i denne testen. Journ.anm)

Flere måtte spytte ut. Andre klarte ikke slutte å prise de herlige eggene. Elsk-hat for de nye eggene til Anthon Berg altså...

 - Litt merkelig smak først, men elsker lakris. Digg marsipan, deilig smak av lakris som ikke var for påtrengende. Ja til ny versjon av gammel klassiker!

En av redaksjonens ivrige testere.

Helle Nilsen Mediehuset Nettavisen

 - Endelig har noen tatt til vettet og rocka opp påskeeggene! Lakrisen er spennende og et litt småerotisk og vilt innslag i tradisjonene.

Ikke alle deler entusiasmen...

 - Ikke særlig spennende, sier en og syns eggene minner mest om gråstein.

Andre går så langt som til å hevde at dette har lite med erotikk å gjøre:

 - Voldtekt av munnen!

Noen stiller seg helt uforstående til det nye produktet, «Never change a winning team», liksom:

 - Hvorfor blande lakris inn i et produkt som allerede var perfekt?

Meningene var uansett sterke og mange:

 - Først smaker det ingenting. Så kommer det en eksplosjon av dårlige, ekle smaker.

 - Hold lakrisen unna!

 - Forferdelig blanding. Burde ikke vært lov å selge disse.

SAMLET TERNINGKAST: 2

Konklusjon: For mix-posene var det stor enighet, mens eggene fra Anthon Berg og Rema 1000/Nidar for det meste fikk terningkast i den ene eller andre enden av skalaen.

Artikkeltags