Beskjeden roklubb fikk mer enn de ba om

NORDISK MESTERSKAP: Siste helgen i juni skal Sarpsborg roklubb arrangere nordisk mesterskap på Tunevannet. Nå har formannskapet vedtatt å gi en støtte på 60.000 kroner til arrangementet. Bildet er fra den årlige Tunevannsregattaen.

NORDISK MESTERSKAP: Siste helgen i juni skal Sarpsborg roklubb arrangere nordisk mesterskap på Tunevannet. Nå har formannskapet vedtatt å gi en støtte på 60.000 kroner til arrangementet. Bildet er fra den årlige Tunevannsregattaen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politikerne syntes at Sarpsborg roklubb var så beskjeden at de like godt ville dekke hele det budsjetterte underskuddet for nordisk mesterskap.

DEL

I slutten av juni skal Sarpsborg roklubb arrangere nordisk mesterskap i roing på Tunevannet, og søkte kommunen om økonomisk støtte uten å tallfeste noe beløp. Kommunedirektøren innstilte på 30.000 kroner i støtte, men politikerne doblet beløpet.

Lite budsjett

I forhold til en del andre idretter er det et heller beskjedent budsjett roklubben har for å arrangere mesterskapet. Hele utgiftssiden er på 225.000 kroner. Men når inntektene ikke blir på mer enn 165.000 kroner blir det et underskudd på 60.000 kroner.

I søknaden til kommunen var roklubben tydelig på at de også ville søke andre om støtte. Dermed innstilte kommunedirektøren på å gi 30.000 kroner i støtte.

Frp forslag

Det var Fremskrittspartiet som i formannskapet påpekte at underskuddet ville bli på 60.000 kroner, og de foreslo at kommunen skulle dekke hele underskuddet. Det ble påpekt at kommunen ga støtte til Sarpsborg 08, Sparta og sykkelsporten gjennom Tour of Norway og da burde en også støtte andre som fikk slike arrangementer til byen. Det var et forslag Høyre sluttet seg til.

– Det er en veldig kledelig beskjedenhet roklubben viser, så vi går også for 60.000 kroner i støtte, sa Høyres Harald Rønneberg.

Det hele endte med at et enstemmig formannskap vedtok en støtte på 60.000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken