«Ode til lyset» fikk 200.000 kr av formannskapet

FIKK JA: Det var forventet at formannskapet skulle si nei til søknaden om 200.000 kroner til restaureringen av "Ode for lyset". Men et enstemmig formannskap bevilget pengene.

FIKK JA: Det var forventet at formannskapet skulle si nei til søknaden om 200.000 kroner til restaureringen av "Ode for lyset". Men et enstemmig formannskap bevilget pengene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var forventet et nei, men et enstemmig formannskap bevilget 200.000 kroner til restaureringen av lydskulpturen ved Storedal Kultursenter, «Ode til lyset».

DEL

Høyres Harald Rønneberg mente at 28. september 2017 måtte være Sarpsborg formannskaps store kulturdag. Som siste sak på sakslisten sto søknaden om støtte for å restaurere «Ode til lyset.» Før det hadde formannskapet bevilget penger til bysten av fotballpersonligheten og antinazisten Asbjørn Halvorsen, skulpturen Weltzschmertz av Petter Hepsø, startet forprosjektet for utvidelse av biblioteket og gått inn for ytterligere bevilgninger til kulturhuset Sarpsborg scene.

Snudde

Da formannskapet behandlet saken i mai, utsatte de saken. Arbeiderpartiets Svein Larsen la ikke skjul på at de da hadde vært tvilende til å innvilge søknaden.

– Vi har snudd i saken. Istedenfor å gjemme oss bak at ingen andre bevilger penger til restaureringen, ønsker vi å være en katalysator, sa Larsen i formannskapet torsdag.

– Jeg har fått med meg resten av gruppa i Fremskrittspartiet til å stemme for Arbeiderpartiets forslag, sa Fremskrittspartiets Rolf Agnalt til stor munterhet.

Ansvaret

Det er Østfoldmuseene som har ansvaret for skulpturen, og Harald Rønneberg var tydelig på at dette var et ansvar som de også måtte ta.

– Østfoldmuseene har plikt på seg til å ta vare på skulpturen og ikke la den forfalle. Det blir feil hvis en ikke gjør noe fordi vi ikke gir tilleggsbevilgninger, sa Rønneberg.

Hele restaureringen av skulpturen er kostnadsberegnet til nærmere 1,3 millioner kroner. Foreløpig er det bare Sarpsborg som har gitt en tilleggsbevilgning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken