(Fredriksstad Blad) I påsken publiserte Sykehuset Østfold en musikkvideo på sin Facebook-side.

Den viser Fredrikstad-artisten Maria Mohn som synger «I’ll be there for you», kjent fra tv-serien Friends, og en rekke klipp av ansatte på intensiv- og overvåkingsavdelingen.

Medarbeiderne filmes i ulike situasjoner gjennom to år med pandemi.

På slutten av videoen kaster de seg nærmest over hverandre i en sofa, inspirert av scenene fra den nevnte tv-serien.

De klemmer og koser hverandre - slik man gjorde før koronaen.

Omikron stoppet publisering

– Vi ville markere at vi endelig kunne gi hverandre en klem igjen, skriver sykehuset på Facebook.

– Men så dukket omikron opp i tide til julebordsesongen. Derfor pakket vi heller filmen inn i en liten godtepose og sparte den til våren.

Musikkvideoen ble nemlig laget i høst og skulle deles med alle de ansatte og følgerne på sykehusets Facebook-side før jul.

Det satte altså en ny mutasjon av koronaviruset en effektiv stopper for. Omikron spredte seg i rekordfart, og smittetallene eksploderte.

Beskriver samholdet

– Det viste seg å ikke være så greit å legge ut videoen da. Noe av det den viser, er at meter’n forsvant, og vi kunne sitte tett og klemme igjen, sier sykehusets kommunikasjonssjef Bjørn Hødal til Fredriksstad Blad.

– Da smitten tok seg opp igjen før jul, ville det være helt feil signal fra sykehuset. Derfor var det lurest å spare den.

Låten «I’ll be there for you» ble blant annet valgt for å beskrive det sterke samholdet som oppsto mellom dem som jobber i sykehuset, i løpet av de to årene med pandemi.

– Først og fremst var filmen et ønske om positivitet og glede etter en tid med mye alvor. Så var vi veldig glade da vi fikk napp hos Maria Mohn og hennes musikerkollegaer, sier Bjørn Hødal.

– Vi tenkte også at låtvalget kunne si noe om vår jobb som sykehus for Østfold. Medarbeidere på intensiv og overvåkning stilte sporty opp.