Første smittetilfelle på helseinstitusjon i Sarpsborg

FØRSTE TILFELLE: Det første tilfellet av smitte ved en helseinstitusjon i Sarpsborg ble påvist torsdag 26. mars. Pasienten ble lagt inn på Helsehuset Sarpsborg onsdag denne uka.

FØRSTE TILFELLE: Det første tilfellet av smitte ved en helseinstitusjon i Sarpsborg ble påvist torsdag 26. mars. Pasienten ble lagt inn på Helsehuset Sarpsborg onsdag denne uka. Foto:

En pasient på Helsehuset har i dag fått påvist smitte av koronaviruset.

DEL

Det opplyser Sarpsborg kommune til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det er liten fare for at andre har blitt smittet, forteller helsesjef Øivind Werner Johansen.

– Pasienten er en eldre person som ble lagt inn på Helsehuset onsdag. Slik reglene er, ble vedkommende testet i forbindelse med innleggelsen og prøvesvaret viste koronavirus.

Få nærkontakter

Beskyttelsesutstyr ble brukt både under transport, på legevakta og på Helsehuset, forteller helsesjefen videre. Derfor er det liten sannsynlighet for at andre på disse stedene har blitt smittet. Ingen helsepersonell blir derfor satt i karantene.

Pasienten er isolert og har ikke kontakt med andre, slik at det ikke er fare for ytterligere smitte.

– Vi forsøker nå å finne fram til hvordan pasienten ble smittet, men det ser ut til at det er få nærkontakter i dette tilfellet, sier Øivind Werner Johansen.

Dette er det første tilfellet av påvist smitte på en av kommunens helseinstitusjoner. Til sammen 28 personer har så langt testet positivt i Sarpsborg. I tillegg til pasienten på Helsehuset, er ytterligere en person på sykehus.

Artikkeltags