Kristelig Folkepartis Annar Hasle viste nylig til en rapport, som jeg har skrevet, i bystyret i Sarpsborg, med tittelen: «Betlehem: En kristen by eller en terrorby?». Rapporten ber alle vennskapsbyer, inkludert Sarpsborg, å bruke deres innflytelse for å skape en bedre by for palestinske barn.

Rødt-medlem Marthe Bastøe forsvarte byen Betlehems terrorstøtte. Hun skriver i et innlegg i Sarpsborg Arbeiderblad «den ene terroristen er den andres frihetshelt.»

Jeg vil spørre henne: Er den 17 år gamle selvmordsbomberen som myrdet en 17 år gammel israelsk jente din helt? Er de 52 hedrede morderne i byen dine helter? Det er opprørende at dette bystyremedlemmet forsvarer terrorister fremfor å forsvare barna i Betlehem.

Forsvarere av palestinsk terror prøver å demonisere organisasjonen som jeg leder, PMW, som «høyreorientert» og anti-palestinsk, som begge er løgn. Faktisk er Palestinian Media Watch (PMW) en av de mest respekterte kildene om den Palestinske Autoriteten (PA) for politiske ledere og menneskerettighetsledere.

Den tidligere amerikanske senatoren Hillary Clinton, som representerer venstresiden, var sammen med meg i det amerikanske senatet og hun uttalte: «Det er mitt privilegium nok en gang å delta sammen med PMW-direktør Itamar Marcus, som har vært en standhaftig leder». Hun uttalte også at PA «forgifter barnas sinn».

En av verdens viktigste menneskerettighetsledere, Robert Bernstein, grunnleggeren av Human Rights Watch, uttalte til pressen at boken jeg har skrevet om PA, «Deception: Betraying the Peace Process», er «en av de viktigste bøkene dere leser i løpet av livet.»

Etter at jeg ble intervjuet på NRK TV under en av mine mange turer for å møte norske stortingsrepresentanter og myndighetspersoner, uttalte Tormod Strand følgende: «Utenriksdepartementet bekrefter Palestinian Media Watchs påstand.»

PMW er en av de ledende organisasjonene som fremmer fred mellom palestinere og Israel ved å avsløre og etterlyse endring i palestinsk utdanning. Det er derfor plikten til hver vennskapsby, inkludert Sarpsborg, å kreve endringer som først og fremst vil komme palestinere og spesielt palestinske barn i Betlehem til gode.