Husker du denne mannen? Nå skal han spille for Borgar!

TIL BORGAR: Alvaro Baigorri blir spillende hjelpetrener i Borgar. Foto: Privat

TIL BORGAR: Alvaro Baigorri blir spillende hjelpetrener i Borgar. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I to år spilte han for Sarpsborg 08. Nå er Alvaro Baigorri tilbake i Sarpsborg-fotballen. 33-åringen blir spillende assistenttrener for Borgar.

DEL

Klubben er naturligvis veldig fornøyd med at den tidligere eliteseriespilleren har signert for Borgar.

– Troppen vår er i tynneste laget. Vi har litt for få spillere. Derfor har vi jobbet med å styrke troppen, og vi håper at dette skal gi oss et løft. Nå har vi to tidligere eliteseriespillere på laget, forteller leder i Borgar senior, Anders Molteberg.

Berat Jusufi er hovedtrener for Borgar denne sesongen. Baigorri går inn som assistenttrener sammen med Lars Sigmund Brudalen. Sistnevnte er tilbake i Borgar etter et opphold i Østsiden.

Real Madrid

Spanjolen trolig blir den mest meritterte spilleren som har spilt i den blå Borgar-trøya. Baigorri gikk gradene som barne- og ungdomsspiller i Real Madrid-systemet. Deretter var han i ungdomsavdelingen til Atlético Madrid fram til han var 19 år gammel. Deretter ble det spill i Segunda division for Leganes, Castellon og Ceuta. Fra 2012 til 2014 spilte han for Sarpsborg 08, før ferden gikk videre til Moss og Moss Fotballklubb.

Nå har han vært to sesonger uten fotball, men Berat Jusufi – Baigorris gamle lagkamerat fra S08 – har lokket ham til Borgar. Baigorri er bosatt i Sarpsborg-distriktet, jobber som ingeniør og har trenerutdannelse fra Spania.

– Alvaro har gitt et fantastisk godt inntrykk. Vi har fått en flott person både på og utenfor banen, sier Molteberg.

Ansvar under kampene

Borgar har tre spillende trenere denne sesongen. Derfor har klubben hentet inn Jostein Andersen til å lede laget fra sidelinjen under kampene.

Klubben spiller i 4. divisjon. Borgar møter Rakkestad på bortebane i seriepremièren den 17. april.

Artikkeltags