Usikkerhet rundt formsterke «Moi»

Oslo 20191008. 
Mohammed Elyounoussi under treningen til fotballandslaget på Åråsen stadion før EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Oslo 20191008. Mohammed Elyounoussi under treningen til fotballandslaget på Åråsen stadion før EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto:

Av

Celtic-proffen Mohamed Elyounoussi sliter med smerter i foten. Det er ikke avklart om han spiller fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene.

DEL

Kantspilleren er aktuell for landslagsspill for første gang siden mars. «Moi» hadde en tøff periode med lite spilletid i Southampton og har vært ubenyttet reserve i Norges fire siste kamper i EM-kvalifiseringen.

Etter overgangen til Celtic har han blomstret, og i topp slag ville han trolig vært landslagssjef Lars Lagerbäcks foretrukne alternativ på venstrekanten. Men Elyounoussi kunne ikke fullføre onsdagens trening på Ullevaal stadion.

– Moi har vondt i en fot. Jeg vet ikke om det tar én eller flere dager. Han var med på starten av treningen. Medisinerne har ikke rukket å undersøke ham ennå, så jeg vet ikke mer, sa Lagerbäck på pressekonferansen etter treningen.

Landslagssjefen svarer bekreftende på at han har savnet å ha en spillertype som Moi i kampslag.

– Ja, det kan man si. Han har en styrke i det offensive spillet. Han liker å ta seg inne boksen både med og uten ball, og det er en god egenskap å ha. Det er bare positivt (at han er tilbake).

Norge møter Færøyene hjemme førstkommende fredag og Malta borte tre dager senere.

(©NTB)

Artikkeltags