Vinneren: – Tuller du nå?

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå er vinneren av SAs fotokonkurranse kåret. Det var Terje Håheim som stakk av med seieren med sitt unike bilde av Genesis.

DEL

Sarpsborg Arbeiderblad fikk inn cirka 100 forskjellig bilder av skulpturen av unge Olav på St. Marie plass.

– Litt «bøs»

Nå har juryen bestemt seg – og kan fortelle at vinneren av fotokonkurransen heter Terje Håheim.

– Bildet er spennende og undrende. Du ser ikke med en gang hva det er for noe. Det fanger deg litt. Det er et tøft uttrykk og det er litt «bøs». Jeg liker at fotografen går inn og tar så stramme utsnitt som er gjort her. Det er rent, har store flater og ikke noen forstyrrende detaljer.

 Slik begrunner juryformann og SA-fotograf Jarl Morten Andersen valget. Juryen besto ellers av redaktør Bernt Lyngstad og journalist Johnny Helgesen.

Overrasket vinner

Håheim blir dermed 500 kroner rikere og får fotoboka «Fotoblikk til tusen». Den lykkelige vinneren reagerte på følgende måte da han fikk beskjeden:

– Nei, tuller du nå?

Etter å ha samlet seg litt forteller Terje Håheim, leder i Fokus Fotoklubb, hva som var bakgrunnen for vinnerbildet.

– Vi hadde Genesis som bildetema i internkonkurransen vår i februar. Derfor var jeg der nede og tok masse bilder, blant annet et med blits, sier han. Og det var dette bildet som til slutt skilte seg ut.

«Skummel» Olav

– Jeg ble så overrasket over hvor voldsomt skulpturen endret seg for hvert bilde. Det var helt merkelig. På dette bildet ser han jo nesten litt skummel ut, men på andre bilder så han blid ut, ler Håheim. Og legger til:

– Jeg ville prøve å få til noe spesielt, noe du ikke ser på postkort.

Det fikk Terje Håheim til med glans.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken