Fra jubel til tvil helt uten substans

I dette leserbrevet lover Harald Rønneberg i Sarpsborg Høyre å spise sin hatt hvis bevilgningene til St. Olavs vold noen gang blir trukket. Bildet er fra september 2019 da Rønneberg gjorde det  kjent at regjeringen ville bevilge 11,8 millioner kroner til istandsetting av St. Olavs Vold. Med på bildet: Museumspedagog på Borgarsyssel Museum, Christine Haugsten Ellefsen, og direktør for Østfoldmuseene, Hege Hauge Tofte. (Foto: Vetle Granath Magelssen)

I dette leserbrevet lover Harald Rønneberg i Sarpsborg Høyre å spise sin hatt hvis bevilgningene til St. Olavs vold noen gang blir trukket. Bildet er fra september 2019 da Rønneberg gjorde det kjent at regjeringen ville bevilge 11,8 millioner kroner til istandsetting av St. Olavs Vold. Med på bildet: Museumspedagog på Borgarsyssel Museum, Christine Haugsten Ellefsen, og direktør for Østfoldmuseene, Hege Hauge Tofte. (Foto: Vetle Granath Magelssen)

Av
DEL

St. Olavs vold På sa.no var det 5. september 2019 et flott bilde av Christine Haugsten Ellefsen og Hege Hauge Tofte fra Østfoldmuseene sammen med meg hvor vi jubler for at regjeringen i statsbudsjettet hadde bevilget penger til å ruste opp og bevare St. Olavs Vold.

Det var jeg som fikk æren av å bringe nyheten fra regjeringen til museet. Nå ønsker jeg å fortsette med å spre glede ved å forsikre om at Høyre ikke vakler i sitt syn på denne saken. Dette er en del av en bevilgning som går over flere år og derfor er det kotyme at bordet fanger.

Da disse bevilgningene til Østfoldmuseene ble lagt var Fremskrittspartiet en del av regjeringen. Nå er de ikke lenger med, og legger derfor fram et alternativt budsjett hvor de selvsagt ønsker å markere seg. I den forbindelse har de ikke funnet plass til denne posten. Det er de i sin fulle rett til, men det kan regjeringspartiene overhode ikke ta noe ansvar for.

Dette er partipolitikk og posisjonering for den kommende stortingsvalgkampen. Det kommer nok ikke til å bli tatt til følge i kommende statsbudsjetter så lenge Høyre er det ledende parti.

Dette vet erfarne politikere som Elise Bjørnebekk-Waagen og Therese Thorbjørnsen fra Arbeiderpartiet veldig godt. I sak er jeg helt enig med dem. Jeg ble derfor forundret over at de i Sarpsborg Arbeiderblad 16. november publiserte et leserinnlegg sammen med direktør Hege Hauge Tofte hvor de gir inntrykk av at denne posten reelt er i spill.

Jeg takker for at de krysser fingrene for at regjeringen setter ned foten og garanterer herved at det tenker våre sentrale politikere å gjøre.

Flere argumenter for at dette vil gå bra for Østfoldmuseene og Sarpsborg har jeg egentlig ikke. Det siste vi ønsker er at partier både til høyre og til venstre for oss vil sko seg på å trekke regjeringens bevilgninger og vilje til nye bevilgninger i tvil.

Hvis det hjelper, lover jeg derfor på egne vegne å spise min hatt hvis disse bevilgningene noen gang blir trukket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken