Freddy Øvstegård (SV) er en av barnas stortingsrepresentanter

GÅR I BARNDOMMEN: Freddy Øvstegård (SV) har fått det ærefulle oppdraget som Barnas stortingrepresentant.

GÅR I BARNDOMMEN: Freddy Øvstegård (SV) har fått det ærefulle oppdraget som Barnas stortingrepresentant. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Et viktig, alvorlig og ærefullt oppdrag, sier Freddy Øvstegård (SV). Nå lover han å se politikken i et barneperspektiv.

DEL

Sarpingen og Østfold-representanten på Stortinget, Freddy Øvstegård (SV) er en av ni stortingsrepresentanter som har fått det ærefulle oppdraget som Barnas stortingsrepresentant i perioden 2017-2021.

– Bedre oppvekstvilkår

– Jeg ville bli barnas stortingsrepresentant fordi jeg vil ta kampen for bedre sårbare ungers oppvekstvilkår. Det blir stadig flere barn som vokser opp i fattige familier med færre muligheter i livet enn andre unger, samtidig som at barnetrygda har stått stille siden 1996. I Barnevernet er det altfor få ansatte til å hjelpe alle de som trenger det. Enslige asylsøkende barn lever i usikkerhet i på asylmottak uten en framtid, når de egentlig har rett til barnefaglig omsorg fra Barnevernet. Dette er saker jeg vil ta opp som barnas stortingsrepresentant, sier Freddy Øvstegård i en melding til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Å være Barnas stortingsrepresentant er viktig, alvorlig og ærefullt. Oppdraget betyr at de forplikter seg til å se politikken med barnebriller på, sier barneombud Anne Lindboe i samme melding.

Lindboe er svært fornøyd med at alle partiene på Stortinget pekte ut sin Barnas stortingsrepresentant da Barneombudet ba dem om dette. Representantene møttes første gang på FNs internasjonale barnerettighetsdag mandag. De lover å ta et særlig ansvar for å passe på at politikerne tar hensyn til barn.

Barneperspektivet skal være med

– FNs barnekonvensjon slår fast at barneperspektivet skal være med i alle beslutninger som angår barn. Det er veldig viktig at politikerne kjenner til hvordan de kan bruke barnekonvensjonen i sitt arbeid på Stortinget. Jeg håper at Barnas stortingsrepresentanter skal hjelpe til med det, sier barneombud Anne Lindboe.

BARNEPERSPEKTIV: Freddy Øvstegård (t.v.) lover å se politikken i et barneperspektiv i perioden 2017-2021.

BARNEPERSPEKTIV: Freddy Øvstegård (t.v.) lover å se politikken i et barneperspektiv i perioden 2017-2021. Foto:

All politikk som utformes og vedtas i Stortingets komiteer angår barn.

– Målet med å etablere «Barnas stortingsrepresentant» er å øke bevisstheten blant de politiske partiene om hva barnekonvensjonen og barns rettigheter innebærer. I flere andre land jobber parlamentarikere på tvers av politiske partier for å løfte fram barneperspektivet i sitt arbeid. Jeg ønsker det samme blant norske politikere, sier Anne Lindboe.

Barnas stortingsrepresentanter

Dette er Barnas stortingsrepresentanter 2017-2021:

  • Bjørnar Moxnes (Rødt)
  • Freddy André Øvstegård (SV)
  • Geir Jørgen Bekkevold (KrF)
  • Kari Henriksen (Ap)
  • Silje Hjemdal (Frp)
  • Tone W. Trøen (H)
  • Trine Skei Grande (V)
  • Une Bastholm (MDG)
  • Åslaug Sem-Jacobsen (Sp)

Kilde: Barneombudet.

Artikkeltags