Ny pers i Bislett-debuten

KJAPP: Anniken Johansen leverte varene på Bislett. Foto: Jon Wiik

KJAPP: Anniken Johansen leverte varene på Bislett. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Anniken Johansen kvitterte for billetten til Bislett Games på best tenkelige vis.

DEL

For ei uke siden senket hun sin bestenotering på 1500 meter fra i fjor med sju sekunder – til 4.31,35. Nå pushet hun den til 4.30,53.

– Det var pers som var målet i dette løpet. Og nå er jeg veldig nær det som er sesongens ambisjon, å løpe under 4.30. Det bør være mulig, sa sarpingen fornøyd til SA-sporten etter innkomst.

Åpnet for hardt

Sant nok, for løpsopplegget hennes på Bislett var langt fra ideelt. 28-åringen fra Opstad tok sjansen på en frisk åpning – ja, vurdert i ettertid i hardeste laget.

– Planen var å åpne på 70-72 sekunder på førsterunden. I stedet gikk den på 66, så det ble en pangstart. Den var slett ikke planlagt, men jeg følte meg pigg og lot meg rive med i iveren, fortalte Anniken.

Åpningstempoet straffet seg.

– Særlig på tredjerunden merket jeg det for alvor. Men heldigvis kom jeg meg igjen og hadde krefter til en spurt. Det var det som reddet persen, tilføyde hun etter å ha løpt inn til 5. plass blant 13 løpere i det nasjonale heatet.

Løperkomet

Anniken Johansen har gjort kometkarriere på friidrettsbanen. Håndball var idretten hennes i ungdomsårene i hjembyen, både i SIL- og Tune-drakt.

Men siden hun flyttet til Oslo og startet med siviløkonomistudier som 19-åring, tok løpingen overhånd.

– Jeg har alltid likt å løpe, men i mange år drev jeg med det bare for mosjonens skyld. Så dro en venninne meg med til BUL, og det gikk så bra at jeg i fjor ble rekruttert til elitegruppa i klubben. Etter det har jeg bare hatt framgang, så alt er gøy, sa løperkometen.

Stas å løpe på Bislett

Et tretthetsbrudd i fjor høst kunne riktignok ha gitt henne en knekk.

– Men det kom heldigvis på et tidspunkt da det ikke betydde så mye, og gikk over på ti uker. Det gjorde meg bare mer motivert, sa Anniken, som til daglig er i full jobb.

To bronsemedaljer i vinterens innendørs-NM, både på 800 og 1500 meter, ga henne ytterligere gnist. Og nå opplever hun altså enda et løft som baneløper. Bislett-debuten ga selvsagt en ny dose med inspirasjon.

– Det var veldig stas å få løpe i dette stevnet. Jeg har hørt mange si at Bislett Games er noe helt spesielt, og nå har jeg fått erfare det selv, fastslo Anniken Johansen opprømt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.