Stine styrket EM-sjansen

NÆR MÅLET: Stine Wangberg er nær målet om en plass i EM.

NÆR MÅLET: Stine Wangberg er nær målet om en plass i EM. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Da Stine Wangberg senket sin personlige rekord på 3000 meter med åtte sekunder, styrket hun sitt kandidatur til U18-EM kraftig.

DEL

– Dette er tiden for å prestere for de som vil til internasjonale mesterskap. Stine ligger unektelig i en god posisjon, sier Ståle Jan Frøynes, talentutviklingsansvarlig i Norges Friidrettsforbund, til SA-sporten.

Varteig-løperen har klart kravet til junior-EM (U18) i Georgia i juli både på 800-, 1500- og 3000 meter med sin glimrende sesongstart.

Ingen automatikk

Men det er 3000 meter hun satser på. Her underskred hun kravet på 9.53 med nesten fire sekunder allerede i åpningsstevnet på Hamar 18. mai.

Men det er ingen automatikk i at det å klare kravet gir EM-billett. Norge kan stille med bare to utøvere i hver øvelse, og har en maksimumskvote på 26 deltakere alle øvelser sett under ett.

Hvis flere enn 26 utøvere klarer de respektive kravene, må først og fremst europarankingen i årsklassen tas i bruk for å sile ut de som får reise.

Droppet Bislett

Derfor tenkte sarpingen at det ville være lurt å løpe ned noteringen sin fra Hamar så mye som mulig.

Til sin store overraskelse ble hun tidlig i forrige uke klar over at hun var uttatt til å løpe 1500 meter i Bislett Games torsdag. Men hun valgte å takke nei til fordel for den planlagte 3000-meteren i Tyrvinglekene dagen etter.

Bislett Games skjer hvert år, men denne mesterskapssjansen får hun aldri igjen.

Vurderingen var smart. For på Nadderud stadion senket hun sin bestenotering til 9.41,08!

Det er ikke bare klart beste resultat i 17-årsklassen i Norge i år, men også best i Norden og sjuende best i Europa.

– Ligger godt an

Frøynes kan naturligvis ikke forskuttere noe EM-uttak for Stine før det skal offentliggjøres 5. juli, men går langt i å antyde at hun kan belage seg på Georgia-reise senere i måneden:

– Ingen tvil om at hun ligger godt an i forhold til kriteriene som er satt opp. Nå gjelder det å bruke de tre siste ukene til uttaket til å konservere formen og ikke bli skadet, understreker han overfor SA.

Grålum-jenta ledet seniorenes 3000 meter i Tyrvinglekene fra start til mål. Ja, hun sprengte feltet allerede på åpningsrunden, og lå da tre sekunder under et skjema til 9.35, som for øvrig er identisk med kravet til junior-VM (U20).

Tempoet kunne umulig holde helt til mål. Mot slutten av sololøpet måtte hun justere det ned, men var likevel svært godt fornøyd med sin prestasjon etterpå.

Spennende nykommer

På Nadderud hadde hun også med en nykommer i Varteig-drakta, Karoline Skauen, også hun fra Sarpsborg. I sitt første 3000-meterløp klinket hun like godt til med 10.15,72, som er årsbeste i 16-årsklassen i Norge hittil i år.

Dagen etter senket hun sin pers på 800 meter til 2.17,55. Der ble Stine på sin side klokket inn like bak sin ferske notering 2.13,05.

– Det er svært motiverende å ha fått en så sterk nykommer som puster meg i nakken. Vi har blitt gode treningsvenninner, som pusher hverandre framover, sier Stine Wangberg.

Artikkeltags