Karoline knuste løyperekorden

LOVENDE LØPER: Karoline Skauen fra Varteig IL har hatt en god sesong i 2016. Foto: Pål Kirkerød

LOVENDE LØPER: Karoline Skauen fra Varteig IL har hatt en god sesong i 2016. Foto: Pål Kirkerød

Artikkelen er over 3 år gammel

Friidrettsutøveren Karoline Skauen (16) fra Varteig IL satte ny løyperekord for damer i Torsdagsløpet med 33 sekunder.

DEL

Dermed knuste hun den 24 år gamle løyperekorden til Nina Ultveit Haugen som ble satt i august 1992. Karoline Skauen løp inn til tiden 18,19 minutter i lørdagens løp.

– Karoline knaller til med et kjempeløp og knuser løyperekorden med hele 33 sekunder. Selv om forholdene var fine, snakker vi også om desember måned. Karoline vil helt klart være kapabel til å se 17-tallet og kanskje allerede til neste år, sier trener Pål Asbjørn Kullerud.

Stort talent

Det er flere sterke friidrettsnavn som har prøve å ta banerekorden opp gjennom årene. Sissel Grottenberg, som har løpt internasjonalt for Norge, var blant dem som prøvde seg et par ganger uten å klare det.

– Når Karoline med sin unge alder knuser deres bestetider allerede nå, viser det hennes store talent, men her ligger det også mye trening bak, sier treneren.

Ungjenta fra Varteig IL har denne sesongen prestert meget gode resultater.

– Vårsesongen ble dessverre ødelagt grunnet en skade i foten, men høstsesongen gikk veldig bra med blant annet gull i NM for ungdom på 3.000 meter i september. Siden den tid har Karoline hevet seg enda et hakk, og på tross av at hun er i en grunntreningsperiode, går det fort på trening. Som et ledd i treningen er Torsdagsløpet på 5,1 kilometer fin konkurransetrening, og passet fint inn som en test på formen, sier han.

Karoline la opp løpet i jevn fart, og sto distansen helt til mål. Tiden 18.19 i en kupert terrengløype på 5,1 kilometer er meget sterk, spesielt siden underlaget er preget av røtter og krappe svinger.

Ser framover

Karoline ser nå framover, og trener med tanke på å prestere best mulig som seniorløper.

– I mellomtiden jobber vi etter en plan, som forhåpentligvis skal resultere i jevn framgang de neste årene. Kommende sesong er UM og junior-NM målet, og kanskje ytterligere rekordforbedring i Torsdagsløpet, sier treneren.

Artikkeltags