Stine imponerte stort i Sentrumsløpet

FORNØYD: Stine Wangberg var veldig fornøyd med innsatsen i Sentrumsløpet. Foto: Privat

FORNØYD: Stine Wangberg var veldig fornøyd med innsatsen i Sentrumsløpet. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Ungjenta Stine Wangberg fra Varteig IL løp inn til en strålende 5. plass i dameklassen i Sentrumsløpet.

DEL

Varteig-løperen gjennomførte et meget godt løp og var veldig fornøyd med innsatsen.

– Det var kjempegøy å debutere på mitt første langdistanse gateløp. Det å løpe blant 10 000 andre i Oslo sentrum, og oppleve masse heiarop fra tilskuere langs hele løypa, var en stor opplevelse. Jeg hadde ikke forventet å komme blant de fem beste i dette store løpet. Det er selvsagt veldig motiverende, forteller hun.

God tid

Wangberg kom i mål på tiden 36,14 minutter på den 10 kilometer lange løypa i Oslo sentrum. Det holdt til en overlegen seier i 16-17-årsklassen. Hun var også den femte beste av alle damene som var med.

Det var Runa Skrove Falch fra Sportsklubben Vidar som vant dameklassen, med Eli Anne Dvergsdal fra IL Gular og Sigrid Jervell Våg fra BUL på de to neste plassene.

Trener Pål Asbjørn Kullerud er imponert over ungjenta som har hatt en flott utvikling.

– Dette er det sterkeste løpet Stine har gjennomført hittil. Jeg tror på sikt at det nettopp er på de lengre distansene Stine vil hevde seg best. Dette løpet gir en god pekepinn på dette, sier Kullerud.

Prikke formtoppen

– Tiden Stine oppnår, på 36:14, er også imponerende. Den er kun 26 sekunder svakere enn norgesrekorden for 17-åringer på 10 kilometer gateløp. Dette viser at den treningen vi i Varteig har lagt ned i vinter nå danner et godt utgangspunkt før banesesongen starter. Dette løpet var et ledd i treningen på vei mot toppformen vi skal prikke inn mot midten av juni.

Artikkeltags