Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesråd Grimstad bommer på ballen!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fylkesråd for næring, Johan Edvard Grimstad, forsøker seg på å ta spilleren og bommer grovt på ballen. I sitt motinnlegg til Roar Lund og undertegnede sitt brev i SA lar han være å besvare hvorfor fylkesrådet har brukt flere måneder på å dele ut viktige opplæringsmidler til bedrifter i en krevende tid. Han forklarer ikke hvorfor fylkesrådet på egen hånd stiller høye krav til å motta ekstraordinære midler fra regjeringen, mens når det gjelder opplæringsmidler fra Viken fylkeskommune er det åpning for at alle bedrifter i Viken kan søke.

Les også

Gåsvatn og Lund kortslutter om bedriftsstøtte

Vi har selv sett avslagsbrev fra fylkesråd Grimstad og hørt hans presentasjoner, der det nærmest virker som regjeringen har stilt disse kravene, noe han selv bekrefter i sitt innlegg at ikke er tilfellet. Grimstad vet at kun han og fylkesrådet har stilt disse kravene som utelukker en rekke bedrifter i Viken fra å søke. Hvorfor ikke gi alle bedrifter i Viken mulighet til å søke på de gjenværende 15 millioner kronene til opplæring i bedriftene? Dette er vår og Viken Høyres oppfordring og det fastholder vi.

Kanskje fylkesråd Grimstad skulle fokusere litt mer på bedriftene i Viken og deres ansatte, og litt mindre på å kaste stein på andre eller utføre stygge taklinger? Vi er fortsatt inne i en kritisk periode, selv om det kan virke som om fylkesråden er av en annen oppfatning.

Les også

– Fylkesrådet i Viken vil kaste stein på regjeringen, men ser ikke det glasshuset de selv sitter i

Vi er i hvert fall veldig glad for alle de ekstraordinære tiltakene som fungerer, og vi vet at det vil komme flere tiltak fra regjeringen. Vi i Viken Høyre vil gjøre det vi kan for at midler faktisk kommer dit de skal og så raskt som mulig. Vi tar også fylkesrådsleder Tonje Brenna sitt ønske om å se på fylkeskommunen som en ressurs på alvor og oppfordrer både henne og fylkesråd Grimstad til i større grad å bruke fagkomiteene i Viken framfor å sette seg på sine pidestaller i fylkesrådet i Viken.

Kommentarer til denne saken