Sarping i flydrama på Gardermoen

RØYKUTVIKLING: Det oppsto røykutvikling i SAS-flyet like etter take off fra Bergen. Bildet er i dette tilfellet brukt som illustrasjon.

RØYKUTVIKLING: Det oppsto røykutvikling i SAS-flyet like etter take off fra Bergen. Bildet er i dette tilfellet brukt som illustrasjon. Foto:

Sarpsborg-mannen Jan Petter Dahl satt på SAS-flyet som gikk inn for landing på Gardermoen med sterk røykutvikling torsdag ettermiddag.

DEL

SAS-flyet fløy mellom Bergen og Gardermoen. Røykutviklingen stammet fra kjøkkenet på flyet og oppsto ikke veldig lenge etter at flyet forlot Bergen.

– Cirka halvveis mellom Bergen og Oslo merket vi en kraftig røyklukt. Kabinpersonalet ble varslet, og kapteinen sa på anlegget at de iverksatte umiddelbar nedstigning til Gardermoen, sier Dahl til TV 2.

Samme Dahl er kommunikasjonssjef i nevnte kanal. Han forteller videre til kanalen at passasjerene satt i røyken i omtrent 15 minutter, men at røyklukten avtok noe etter hvert.

SARPING: Jan Petter Dahl var i mange år ansavrlig for Bedemarten på Navestad. I dag er han kommunikasjonssjef for TV 2.

SARPING: Jan Petter Dahl var i mange år ansavrlig for Bedemarten på Navestad. I dag er han kommunikasjonssjef for TV 2. Foto:

– Stemningen på flyet var rolig, men det var likevel tydelig at mange var bekymret, sier Dahl til kanalen.

Samtlige nødetater sto klare på Gardermoen til å håndtere situasjonen, da flyet fikk prioritert landing. Noe Knut Morten Johansen, kommunikasjonssjef i SAS også bekfreftet overfor TV 2 torsdag kveld.

Det var ifølge Johansen 119 passasjerer om bord. Ingen ble skadet som følge av hendelsen.

Nødetatene fikk melding om røykutviklingen klokken 16.25.

Artikkeltags