Sarpsborg-trener Bakke før europaligadebuten: – Vi har ambisjoner om poeng

Sarpsborg-trener Geir Bakke er spent før lagets europaligadebut mot Besiktas i Istanbul.

Sarpsborg-trener Geir Bakke er spent før lagets europaligadebut mot Besiktas i Istanbul. Foto:

Av

Sarpsborg 08 møter Besiktas i Tyrkia torsdag. Selv etter fire strake tap i serien er trener Geir Bakke optimistisk før kampen mot den tyrkiske storklubben.

DEL

Sarpsborg debuterer torsdag i gruppespillet i europaligaen borte mot et tyrkisk stjernegalleri. Bakke gleder seg til kamp, men er usikker på hva laget kan vente i Istanbul.

– Vi har ikke opplevd dette før, så vi vet ikke helt hva vi går til. Det ser ut til at det blir 41.000 gærninger som kommer til kamp, så da blir det et støynivå som er helt sinnssvakt. Men vi møter et bra fotballag, det er det vi er opptatt av. Vi må bare henge sammen som lag. Vi vet at vi kommer til å bli spilt lave, sier Bakke til NTB.

Vil slå i bakrom

Han sier at oppladningen til kampen har vært god.

– Vi har ikke gjort noen spesielle forberedelser, det er spesielt nok å reise ned hit. Sportslig sett har vi samme plan som i kampene i kvalifiseringen, sier han.

Bakke tør ikke å spå kampbildet mot klubben som vant den tyrkiske serien i 2016/2017-sesongen.

– Men vi kommer til å slå mye i bakrom så vi får strukket dem ut. Så spiller vi med klokka og tar vare på de sjansene vi får, sier han.

Ambisjoner om poeng

Sarpsborg har ikke vunnet i serien siden Lillestrøm ble slått 2-0 for fem uker siden, men Bakke sier at de likevel har ambisjoner om poeng.

– Det har vi alltid. Men vi får se. Vi har ikke helt kontroll på hvor de er i landskapet i forhold til oss, men det er et stjernegalleri vi møter, sier han.

Han legger til at det ville vært «enormt» å få en god start på Europa League-eventyret.

– Men det viktigste er at vi har en god prestasjon og lærer av å være ute og spille. Vi kan ikke bli skuffet om vi skulle få en skrell her, men vi er ikke defensive av den grunn, sier han.

– Dere har nå fire tap på rad i Eliteserien. Påvirker det dere?

– Nei, ingenting, svarer han kontant.

Sarpsborg ligger på 7.-plass i Eliteserien, seks poeng bak Haugesund på bronseplass. Besiktas er på fjerdeplass etter fem kamper i den tyrkiske serien.

Belgiske Genk og svenske Malmö er de to øvrige lagene i gruppe I.

(©NTB)

Artikkeltags