Bakke forlenger med Sarpsborg. Nå har han kontrakt med klubben ut sesongen 2024

BAKKES plass! Geir Bakkes plass vil bli å se på sidelinja under Sarpsborg 08s kamper i ytterligere seks sesonger. Bakke har forlenget avtalen som strakte seg til 2022 med to nye år.  Foto: Thomas Andersen

BAKKES plass! Geir Bakkes plass vil bli å se på sidelinja under Sarpsborg 08s kamper i ytterligere seks sesonger. Bakke har forlenget avtalen som strakte seg til 2022 med to nye år. Foto: Thomas Andersen

Artikkelen er over 1 år gammel

Geir Bakke (49) er enig med Sarpsborg om en forlengelse av kontrakten. Dermed er Bakke klubbens trener til i hvert fall utgangen av 2024.

DEL

– Det er klart dette er en trygghet for meg som familiemann. Treneryrket er jo vanligvis ikke så forutsigbart. Men først og fremst er det en bekreftelse på at vi i har et langsiktig perspektiv på det vi driver med i Sarpsborg 08, sier Geir Bakke – for tiden på juleferie i hans kone Hannes hjemby Trondheim.

En julegave

Styreleder Cato Haug i Sarpsborg 08 er veldig tilfreds med at de har utvidet klubbens arbeidsforhold med Geir Bakke med ytterligere to år.

– Dette er vår julegave til alle som er glad i Sarpsborg 08. Geir Bakke har sammen med resten av trenerteamet, spillergruppa og klubben tatt store steg de siste sesongene. Vi ser veldig fram til å forlenge samarbeidet, sier Cato Haug.

Forlengelsen med Bakke kommer bare et par uker etter at den populære Rælingen-mannen takket nei til et lukrativt tilbud om å overta trenerjobben i Rosenborg.

– Vi har gjort oss bemerket i Fotball-Norge og Skandinavia de siste årene. Når en hovedtrener som har vært med på denne reisen faktisk ønsker å bli med videre og ikke hoppe på et bedre og i manges øyne mer spennende tilbud, sier det også mye om at vi har gjort og gjør ting riktig, mener Haug.

Sitter ikke fast

Geir Bakke understreker at det faktum at nå er kontraktbundet til Sarpsborg 08 i seks sesonger til, ikke innebærer noen fare for at det blir en mett og for fornøyd hovedtrener som leder byens stolthet.

– Skulle jeg gå tom eller bli grå, eller klubben for eksempel mener at de kravene og ønskene jeg kommer med er urimelige, kan vi skille lag, sier han på sin karakteristiske måte.

– Men jeg er ikke redd for at det skal skje. Vi har et veldig spennende sportslig apparat rundt laget nå. Tom Freddy Aune (assistenttrener, journ.anm.) og jeg er snart 50 år, men vi har med oss to gutter i analysesjef Dag Tore Bergerud og toppspillerutvikler Frederico Morais som er i midt i 20-årene og som virkelig skal få lov til å bruke det de kan på å utfordre oss. Vi må alle bli bedre, og med Erland Johnsen som ny utviklingssjef og et ypperlig opplegg rundt gutte- og juniorlaget, er jeg sikker på at vi vil utvikle egne produkter i framtiden. I det hele tatt er jeg veldig fornøyd med det teamet vi har skapt i Sarpsborg 08 nå, slår Geir Bakke fast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RADARPAR: Sarpsborg 08s hovedtrener Geir Bakke og Sarpsborg assistenttrener Tom Freddy Aune før  kampen mellom Genk og Sarpsborg 08 i Europa League. Radarparet skal lede Sarpsborg 08 også i årene som kommer.

RADARPAR: Sarpsborg 08s hovedtrener Geir Bakke og Sarpsborg assistenttrener Tom Freddy Aune før kampen mellom Genk og Sarpsborg 08 i Europa League. Radarparet skal lede Sarpsborg 08 også i årene som kommer. Foto:

«Rekruttskole»

Sarpsborg 08s enorme suksess i Europa League det siste halvåret har ikke endret klubben – og Geir Bakkes – måte å tenke på. Fortsatt handler det om å bygge sten for sten. Og fortsatt handler det om knallhardt arbeid.

– Jeg tror ikke så mange forstår hvilken prestasjon vi egentlig gjorde i Europa. At et norsk lag skulle komme seg gjennom gruppespillet uten å bli skikkelig rundspilt før i den aller siste kampen, er meget spesielt. Men nå er det tilbake til hverdagen, og den er preget av hardt arbeid, sier Bakke.

Han er også innforstått med at spillere fra årets suksess-lag vil forsvinne, og at han og det øvrige trenerteamet også i år må starte litt på nytt når januar kommer og 2019-laget til Sarpsborg 08 skal skapes.

– Vi er en klubb med spillere som på mange måter starter på «rekruttskolen» hvert år. Spillesalg er en stor del av klubbens økonomi, og slik vil det være i årene fram til vi eventuelt etablerer oss på et nivå der vi kan beholde spillere som slår gjennom litt lenger. Men fortsatt må vi starte litt på nytt hver vinter, sier Bakke.

Glad for tilliten

Sarpsborg 08s hovedtrener er glad for den tilliten klubben viser ham – og resten av trenerteamet – ved å forlenge kontrakten hans ytterligere.

– Det er klart det er godt å føle den tilliten. Det har jeg i og for seg gjort hele tiden, også i de periodene da det har gått tungt på banen, sier han til SA.

– Men først og fremst er jeg opptatt av at vi har mye ugjort i Sarpsborg. Som jeg har sagt i et SA-intervju tidligere, så er vi fortsatt i første omgang på vår reise i Sarpsborg 08. Jeg trives utrolig godt i klubben, og er veldig stolt over å forlenge kontrakten her, avslutter Geir Bakke.

Som altså er Sarpsborg 08-trener i seks sesonger til.

Reporter: Petter Kalnes / Video: Thomas Andersen

Artikkeltags