– En toppidrettssatsing har vært etterspurt på yrkesfag, og vi har fått det til for enkeltelever tidligere. Med denne satsingen får vi et system og en struktur på plass, som gjør at flere får muligheten, sier Edvard Odberg, rektor ved Borg videregående skole i en pressemelding.

Fra kommende skoleår tilbyr Borg videregående skole faget toppidrett til elever ved Teknologi- og industrifag og Bygg- og anleggsteknikk.

Tilbudet gjelder for fotball og ishockey, men skolen håper å kunne utvide til flere idretter etter hvert.

Sparta tok initiativ

Det var Sparta som tok initiativ til at det skulle lages et toppidrettstilbud også til elever som ønsker å søke seg til yrkesfag.

– Vi er opptatt av at spillerne våre skal følge opp skolen. Motivasjonen øker om du får kombinere fag- og idrettsinteresse, og det lettere å motivere seg i skoledagen når du har startet dagen med en treningsøkt, sier Arne Villy Skrøder, styremedlem i Sparta og trener for U-18 laget.

St. Olav videregående skole i Sarpsborg har allerede hatt tilbud kombinasjonen toppidrett på linjene studiespesialisering, salg, service og reiseliv og idrettsfag i flere år. De to skolene vil samarbeide om det nye studietilbudet.

Elevene vil gå på Borg videregående skole, som også har ansvaret for fagopplæringen deres. St. Olav videregående skole vil stå for undervisningen i toppidrett.

– Veldig bra tilbud

En av dem som planlegger å søke seg til det nye tilbudet er Felix Øyrås (15) fra Sarpsborg. Han begynner på videregående til høsten, og ønsker å satse på ishockey.

– Dette er et veldig bra tilbud. Jeg får muligheten til å velge studieretning ut fra både fag- og idrettsinteresse, sier Øyrås.

Fagleder for bygg og anlegg ved Borg videregående skole gleder seg til å ønske elevene velkommen til høsten.

– Det blir interessant å få disse elevene i klassen. Å ha en idrett du brenner for, gir deg en annen motivasjon i hverdagen og gjør noe med deg som person. Vi vet at motivasjon smitter, så disse elevene vil være et positivt tilskudd til skolemiljøet, sier Skaar.

Fristen for å søke videregående opplæring for skoleåret 2023/2024 er 1. mars.