Alt tyder på nydelig festivalvær lørdag

Pål Antonsen

Pål Antonsen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Uken kan by på alt fra både regn- og tordenbyger til lange perioder med sol. Og meteorlogene har gode nyheter til publikum før helgens Glengfestival.

DEL

Etter noen regntunge dager, håper nok mange at sommerværet snart viser seg fra en bedre side i Østfold. Men selv om denne uken ser langt bedre ut enn den forrige, må du også regne med både regn og torden.

– I dag kan det komme noen kraftige regn- og tordenbyger, men vi vet foreløpig ikke helt hvor disse bygene treffer. Det kan komme hos dere, eller det kan bli lenger inn i landet, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

Det er høy fuktighet i luften og ustabile luftstrømmer som sørger for det varierende været. Slik vil det også bli utover uken.

– Tirsdag blir nok bedre i hele fylket, men fortsatt må dere være forberedt på at det kan komme noen lokale ettermiddagsbyger. Men alt i alt blir det lange perioder med sol, sier han.

Og slik vil uken fortsette både onsdag og torsdag.

– Det blir en del sol med mulighet for noen byger her og der. Det er ustabile luftstrømmer ute i havet, så vi vet ikke helt hvor og når bygene treffer, sier han.

Helgen begynner ganske så dårlig, men under Glengfestivalen på lørdag tyder alt på godt vær.

– Det blir trolig en ganske så fuktig fredag, men lørdag tror vi det klarner opp. Den dagen ser egentlig ganske så bra ut med lange perioder med sol og temperaturer rundt 20 grader, sier Gislefoss.

Artikkeltags