Holder foredrag om Glengsgata 1

GELNGSGATA 1: Torsdag avholder Borgarsyssel Museum sitt første av tre foredrag med temaer hentet fra museets årbok.

GELNGSGATA 1: Torsdag avholder Borgarsyssel Museum sitt første av tre foredrag med temaer hentet fra museets årbok. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Borgarsyssel museum inviterer seniorer og andre med tid på dagtid til foredrag om Glengsgata 1 førstkommende torsdag.

DEL

Sarpingene vil få høre om det imponerende arbeidet med restaureringen av Sarpsborgs eldste bebodde trehus, Glengsgata 1.

Fra rivingsobjekt til vernestatus

Foredraget er en del av Borgarsyssel museums seniortilbud «Årbokmatine». Foredragene har utgangspunkt i artiklene fra årboka «St. Olavs Vold 10», som kom ut i fjor. 

– Året var 1995, Sarpsborg hadde for lengst blitt tildelt den lite flatterende tittelen «Norges styggeste by». Det så temmelig håpløst ut for byens viktigste historiske bygninger. Da sto plutselig den siste bygning av noen alder og antikvarisk verdi til salgs.

Slik innleder foredragsholder Ole Henrik Thoresen sin spennende artikkel om Glengsgata 1 i årboka. På torsdag har seniorer eller yngre sarpinger muligheten til å høre om det utrettelige restaureringsarbeidet som har blitt gjort på en av Sarpsborgs sjeldne og vakre gamle trehus. 

Neste «Årbokmatine» er torsdag 15. juni. Da gjester Lars Ole Klavestad Borgarsyssel, for å fortelle om «Ove Bang og funksjonalismen i Sarpsborg».

Artikkeltags