I helgen var det seriestart i 1. divisjon i speedway i Sverige, og der var Truls Kamhaug på plass med sitt svenske lag Örnarna.

Beste poengplukker

Örnarna Speedway holder til like utenfor Mariestad og har sin faste plass på Grevby Motorstadion like utenfor byen. Seriestarten for laget ble kjørt i Norrköping, hvor de møtte Vargarna, Brassarna og Indianarna Vit.

Sarpingen fikk ikke helt den starten han hadde håpet på. Var litt for rask ved startgrinden og kjørte inn i strikken før den var oppe. Dermed ble han disket i sesongen første serieheat. Det skulle imidlertid gå bedre etter hvert, og han kjørte inn til en andreplass i sitt neste heat.

Selv om det er tidlig på sesongen, virker det som speedwaysykler og kjøreren er i ferd med å finne formen.

Heatseier

I sitt tredje heat, viste unggutten fra Sarpsborg hva han er kapabel til på speedwaybanen. Da var det ingen av de tre andre konkurrentene som kunne gjøre noe med. Han var raskest og vant sitt første heat for sesongen.

En tredjeplass i sitt siste heat, gjorde at han ble beste poengplukker for Örnarna denne dagen Seks poeng ble det totalt.

Han satte kursen rett til Polen etter at stevnet var over. Det er i Torun og deres fantastiske arena som nå skal trene noen dager. Dette er en av de to stedene i Polen hvor det blir kjørt Grand Prix stevner. Motorbanen har 15.500 sitteplasser. Her skal Kamhaug ligge i trening fram mot kommende helg. Da er det tilbake til Sverige og ny lagmatch for Örnarna, denne gang i Kumla.