Svensk forsterkning til Bulldogs

NY SPILLER: Thomas Beiermann og sportslig utvalg i Greåker Bulldogs har hentet en ny spennende svensk løper til klubben.

NY SPILLER: Thomas Beiermann og sportslig utvalg i Greåker Bulldogs har hentet en ny spennende svensk løper til klubben. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den svenske løperen Joel Ingesson (22) har signert en toårskontrakt med Greåker Bulldogs. Klubben håper at 22-åringen kan bli en attraksjon i norsk eliteserie.

DEL

– Joel er hentet til Greåker som en erstatter for Nils Jadelind som har reist hjem til Sverige grunnet studier. Det er gøy at vi kan trekke til oss en god svensk spiller fra svensk Superliga. Vi gleder oss til å se ham i aksjon i Tindlundhallen, forteller Thomas Beiermann, som sitter i sportslig utvalg i Bulldogs.

Ingesson kommer fra Mullsjö AIS og skal være en kvalitetsspiller som fort kan bli en attraksjon i norsk eliteserie. Han har tre sesonger bak seg i den svenske toppserien, og står dessuten bokført med sju U19-landskamper for Sverige. Den målfarlige svensken har skrevet under en toårskontrakt med Bulldogs.

Gjenforenes med Lindqvist

Ingesson spilte sine barneår i Aneby SK og IBF Tranås, før han ble plukket opp av Östra SK Jönköping som 16-åring. Der skjøt utviklingen fart og han ble raskt en viktig brikke både på klubbens lag i Juniorallsvenskan og etter hvert på herrelaget som pendlet mellom Allsvenskan og Divisjon 1. Han dominerte stort under distrikts-SM for juniorer i 2014, og året etter var han i Sveriges landslagstropp til U19-VM.

I 2016 ble han hentet av SSL-klubben Mullsjö AIS, der han har spilt 72 kamper og gjort 23 poeng, fordelt på 15 mål og åtte målgivende pasninger. Etter tre sesonger i verdens beste liga går nå turen videre til Greåker, hvor han gjenforenes med sin tidligere rekkekamerat i Mullsjö Arvid Wibring Lindqvist. Sistnevnte har som kjent vært meget god i Bulldogs.

Ingesson hadde ett år igjen av sin kontrakt med Mullsjö, men klubbene er enige om en overgang.

– Joel er spilleklar for oss. Vi håper han flyttet hit senest i slutten av juli, sier Beiermann.

Han er fornøyd med at Bulldogs er blitt en attraktiv klubb for utenlandske spillere.

– Vi er blitt en klubb som vinner titler igjen, og da er det interessant for svenske spillere å komme hit for å vinne noe. De som spiller i tredjerekka i Sverige kan komme hit for å få mer ansvar og utvikle seg videre før de tar steget tilbake til SSL, sier Beiermann.

Flere nye spillere

Bulldogs jobber med å spikre troppen for neste sesong.

– Vi jobber med å få flere spillere inn. Vi skal ha en treningsgruppe på 20 spillere neste sesong, sier han.

Foruten Nils Jadelind har også Rasmus Andegras reist hjem til Sverige. Ellers har de fleste fra årets A-stall kontrakt også neste sesong.

Greåker vant som kjent seriegull, men tapte NM-finalen mot Sveiva etter spilleforlengelse denne sesongen. I finalen ledet Bulldogs hele 5–2 tre minutter før slutt, men klarte utrolig nok å slippe inn tre mål i sluttminuttene.

– Vi er en revansjelysten gjeng etter NM-finalen i år. Målsettingen for neste sesong er helt klar, og det er å ta både serie- og NM-gull, forteller Beiermann.

Artikkeltags