Gjør verden litt mer rettferdig for 33. år på rad

ARRANGERER SOLIDARITETSKONSERT: Maria Andersen Meszaros, leder for komitéen for solkonserten på Greåker vidregående skole

ARRANGERER SOLIDARITETSKONSERT: Maria Andersen Meszaros, leder for komitéen for solkonserten på Greåker vidregående skole Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

3. november arrangeres solidaritetskonserten på Greåker videregående skole for 33. gang.

DEL

Maria Andersen Meszaros er leder i komitéen for den årlige solidaritskonserten på Greåker vidregående skole. Sammen med resten av komitéen arrangerer hun den årlige solidaritetskonserten, for 33. gang. SOL-konserten er Greåker videregående skoles bidrag til OD-dagen.

Har bygd to skoler i El Salvador

Andersen forteller at hele overskuddet går til drift av to skoler de sammen har bygd i El Salvador.
For Greåker-elevene er konserten et av de største og mest betydningsfulle tilstelnignene i løpet av året. Hele musikklinjen deltar på SOL-konserten, sammen med mange av lærerne.

  • Les også: I år gir du til de mest sårbare

– Det er den konserten vi viser mest bredde og mangfoldighet på. Vi har lagt mye fokus på akkurat dette, og at vi skal vise frem alle på en linje, sier Meszaros.

ARRANGERER SOLIDARITETSKONSERT: Komitéen som arrangerer konsert til hjelp for to skoler i El Salvador. Trine Linde Reinertsen (f.v.), Julie Bergløv, Julie Kjenne, Maria Andersen Meszaros og Nathalie Saxegård. Ingvil Skjerden var ikke til stede.

ARRANGERER SOLIDARITETSKONSERT: Komitéen som arrangerer konsert til hjelp for to skoler i El Salvador. Trine Linde Reinertsen (f.v.), Julie Bergløv, Julie Kjenne, Maria Andersen Meszaros og Nathalie Saxegård. Ingvil Skjerden var ikke til stede. Foto:

– På konserten får man se og høre alt fra musikaler til pop og jazz. Det er noe for alle og det er veldig kvalitetssikret gjennom lærerne, så det er nesten umulig å ikke like det, smiler Andersen.

Kjemper for rettferdigheten

Rettferdighet er viktig for Andersen Meszaros  og hun håper at ungdommene også blir litt mer engasjerte i hva de driver med.

– Det jeg vil oppnå med det her er å samle inn mest mulig penger til El Salvador, siden det er så viktig. Jeg håper også det vekker den kulturelle biten hos folk, forteller hun.

Hun legger til at så lenge hun har muligheten til å gjøre noe med det, så vil hun gjøre så mye som mulig. For utdanning er det viktigste de kan hjelpe til med, mener Andersen.

Det er plass til 600 mennesker i gymsalen på Greåker, og de håper på full sal i år også. De har et arrangement på Facebook som heter, SOL-konsert 2016. Der kan man også få billetter.

ARRNAGERER SOLIDARITETSKONSERT: Musikklinja på Greåker vidregående skole

ARRNAGERER SOLIDARITETSKONSERT: Musikklinja på Greåker vidregående skole Foto:

Artikkeltags