Stenger Hafslund trafikkstasjon

STENGT: Hafslund trafikkstasjon stenger torsdag og fredag denne uka på grunn av innføring i nytt datasystem.

STENGT: Hafslund trafikkstasjon stenger torsdag og fredag denne uka på grunn av innføring i nytt datasystem. Foto:

I perioden 25.–28. april blir det nedetid for alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen. I denne perioden blir det ikke mulig å kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, betale omregistreringsavgift, gjennomføre omregistrering eller avregistrere kjøretøy.

DEL

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding onsdag.

Mange trafikkstasjoner holder stengt, siden heller ikke de ansatte har tilgang til kjøretøytjenestene. Statens vegvesen oppfordrer alle til å sjekke åpningstidene på vegvesen.no før de tar turen til en trafikkstasjon.

– Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene såpass lenge. Det er et 40 år gammelt system som skal fornyes, samtidig som vi skal installere og teste nye løsninger, sier Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Årsaken er omlegging til nytt motorvognregister. Data om 11 millioner kjøretøy skal over fra gammelt til nytt system. Dette vil berøre brukerne både på trafikkstasjon og på vegvesen.no, og gjelder både ny- og bruktbilsalg.

Hafslund trafikkstasjon holder derfor stengt i perioden 25. og 26. april.

To viktige endringer fra 29. april

  • Fra 29. april betaler du omregistreringsavgiften direkte til Skatteetaten ved å bruke Statens vegvesens digitale selvbetjeningsløsninger. Det blir ikke lenger mulig å betale avgiften på en trafikkstasjon.
  • Fra 29. april må du også legitimere deg når du leverer salgsmelding på papir. Det gjør du enten ved å levere salgsmeldingen digitalt på vegvesen.no, eller ved fysisk oppmøte på trafikkstasjon.

Artikkeltags