Denne skolen er helsefremmende – feiret i forrige uke

BEVIS: Virksomhetsleder ved Hafslundsøy barneskole, Anette Prøitz med beviset om at Øya-skolen er sertifisert som en helsefremmende skole.

BEVIS: Virksomhetsleder ved Hafslundsøy barneskole, Anette Prøitz med beviset om at Øya-skolen er sertifisert som en helsefremmende skole. Foto:

Sertifisering som helsefremmende skole betyr at skolen har et ekstra fokus på helsefremmende arbeid, trygt og godt skolemiljø, aktiv læring gjennom bevegelse og sunt kosthold.

DEL

I mai fikk Sarpsborg kommune sin tredje helsefremmende skole. Tirsdag 22. oktober ble dette feiret sammen med elever og ansatte ved Hafslundsøy barneskole.

Til feiringen hadde skolen invitert ordfører Sindre Martinsen Evje, leder i Østfoldhelsa Inger Christin Torp, Cathrine Rød Gundersen fra RØRE 6–19 og Marion Mathisen og Line Hammerstad fra FAU.

– Feiringen startet med en felles samling ute med underholdning og overrekkelse av sertifiseringsbevis. Skolekoret med elever fra 1.–7. trinn underholdt og elevene danset BliMe-dansen som oppvarming til FORUT-løpet. Inntektene fra frivillig startkontingent i FORUT-løpet går til rent drikkevann og sanitærforhold i Sierra Lone, og skolen samlet inn i overkant av 10.000 kroner, opplyser Anette Prøitz, virksomhetsleder ved Hafslundsøy barneskole, til SA.

Etter løpet ble det servert grønnsakssuppe. Sertifisering som helsefremmende skole betyr at skolen har et ekstra fokus på helsefremmende arbeid, trygt og godt skolemiljø, aktiv læring gjennom bevegelse og sunt kosthold. For å bli en helsefremmende skole, må skolen oppfylle visse kriterier.

LØP: Mellomtrinnet på Øya-skolen løper FORUT-løpet.

LØP: Mellomtrinnet på Øya-skolen løper FORUT-løpet. Foto:

Artikkeltags