Denne helgen var 45 lag fra Norge, Sverige, Danmark, Færøyene og Island samlet i Statoilslokaler på Fornebu for å konkurrere i den skandinaviske finalen i First Lego League 2017 -  verdens største kunnskapsturnering. Nueve Amigos fra Sarpsborg gjorde en solid innsats kunne dra hjem med æren i behold. 

650 deltakere

Turneringen samlet 650 deltakere som konkurrerte om priser i kategoriene forskning, teknologi, markedsføring og kjerneverdier, i tillegg til robotkonkurransen der lagene styrte en egenlaget Lego-robot gjennom en løype der den skulle utføre forskjellige oppdrag.

Siden midten av september har 13.000 deltakere fordelt på 899 lag fra 44 skandinaviske byer jobbet for å løse utfordringer med hvordan man kan bruke vann på en bedre måte. Etter de regionale finalene stod det kun 45 lag igjen i turneringen, blant annet Nueve Amigos fra Sarpsborg.

Imponerte i debuten

Det er første gang laget som består av fem jenter og fire gutter på tolv år deltar i First Lego League. Til tross for lite erfaring med turneringen imponerte laget fra Hafslund barneskole dommerne under den skandinaviske finalen, og høstet lovord fra arrangørene.

– Realfagstalenter er en sjelden vare i Norge. Nuevo Amigos fra Sarpsborg har vist en imponerende innsats, glød og læringsvilje under hele turneringsperioden. Det er nettopp disse kvalitetene som kjennetegner Norges største talenter innenfor idrett, kultur og utdanning. Forhåpentligvis vil mange av deltakerne bli ingeniører og forskere i fremtiden, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter i en pressemelding.

Nueve Amigos kapret plassen i den skandinaviske finalen etter å ha imponert stort i den regionale finalen i Sarpsborg tidligere i år. Her vant de blant annet robotkonkurransen.