Skal satse på bilpleie, bar og restaurant i den tidligere bensinstasjonen på Hafslundsøy

SKAL ÅPNE IGJEN: Awat Ahmadi står bak selskapet Sana 123 AS som vil starte opp virksomhet i Nordbyveien 116 på Hafslundsøy. Her kan det komme både bilpleie, restaurant og går om alt går etter planen.

SKAL ÅPNE IGJEN: Awat Ahmadi står bak selskapet Sana 123 AS som vil starte opp virksomhet i Nordbyveien 116 på Hafslundsøy. Her kan det komme både bilpleie, restaurant og går om alt går etter planen. Foto:

Awat Ahmadi ønsker samtidig å erstatte bensinstasjonen med en automatstasjon i Nordbyveien 116 på Hafslundsøy.

DEL

– Vi jobber med å endre nåværende bensinstasjon til å bli en automatstasjon. Vi er i dialog med flere leverandører, opplyser Awat Ahmadi til Sarpsborg Arbeiderblad.

Vil åpne neste uke

Han står bak nyetableringen Sana 123 AS, der han står oppført som daglig leder. Virksomheten ble etablert 5. mars, men ble først registrert i enhetsregisteret i Brønnøysund 5. april i år. Selskapet har adresse Nordbyveien 116 på Hafslundsøy. På adressen har det ligget en YX-stasjon i mange år, før det i fjor ble stengt for Øyas-beboere.

Nå ønsker Awat Ahmadi å skape liv i lokalene på Hafslundsøy. Den siste tiden har det vært hektisk aktivitet rundt eiendommen. Ahmadi har planer om å åpne en bilpleie-tjeneste i kombinasjon med restaurant og bar i Nordbyveien 116. Planen er å åpne dørene til bilpleie-tjenesten, som lyder navnet Hafslundsøy Bilpleie, allerede uka etter påskehelgen, ifølge ham selv.

– Vi kommer til å åpne bilpleie-tjenesten neste uke, poengterer Ahmadi.

Det er en ordknapp daglig leder SA snakker med over telefon på engelsk. Han avslører ikke alle detaljene for driften, men Ahmedi kan likevel avsløre at det etter planen skal bli både restaurant og bar i lokalene på Nordbyveien.

Kaffebar

– Vi ønsker å bli en møteplass for alle som bor på Hafslundsøy, sier Ahmadi.

Og navnet?

– Vi skal kalle det Hafslundsøy Kaffebar, svarer han kort.

Spisestedet skal ifølge ham åpne om et par måneder.

ARBEID: Det har den siste tiden vært hektisk aktivitet i lokalene på Hafslundsøy.

ARBEID: Det har den siste tiden vært hektisk aktivitet i lokalene på Hafslundsøy. Foto:

Ikke godkjent lokale

Men først må de nødvendige godkjenningene på plass. Sarpsborg kommune har nemlig ikke mottatt søknad om serverings- og skjenkebevilling. I tillegg er det tidligere verkstedlokalet ikke godkjent som restaurant/forsamlingslokale av bygningsmyndigheten, opplyser rådgiver for bevillinger, Kathinka Messel, til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Det har ikke kommet inn noen søknad om serverings- og skjenkebevilling. Dessuten må de søke byggesaksavdelingen i kommunen om å få lokalet godkjent for restaurantdrift, sier Messel i en kommentar til avisen.

Bygningen er i dag godkjent som bensinstasjon med boenhet og verksted. Det betyr at det kan gis serveringsbevilling for lokalet som tidligere var en kiosk. Det gir innehaveren lov til å selge enkel mat som hamburger og pølser.

En eksakt åpningsdato for spisested vil dermed bli vanskelig å fastslå. De nødvendige godkjenningene fra Sarpsborg kommune må først på plass.

Stengte i januar

Det var først den 12. september i 2017 at SA skrev om ny aktivitet i den tidligere bensinstasjonen på Hafslundsøy.

Det var Ahmed Hussain som hadde planer om å satse på et familiekonsept med mat fra hele verden, og kafeen skulle være et spisested først og fremst for folk i nærområdet.

Men etter å ha fått innvilget serveringsbevilling, og avslått skjenkebevilling i januar i 2018 pakket han sammen sakene og dro fra stedet. Det har ikke vært drift i lokalet siden den gang.

Artikkeltags