Fikk ikke skjenkebevilling – åpner ikke restaurant likevel

ÅPNER IKKE: Cafe de Mido var navnet på restauranten som Ahmed Hussain planla å åpne i Nordbyveien 116 på Hafslundsøy. Nå er planene skrinlagt.

ÅPNER IKKE: Cafe de Mido var navnet på restauranten som Ahmed Hussain planla å åpne i Nordbyveien 116 på Hafslundsøy. Nå er planene skrinlagt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ahmed Hussein hadde store planer om å åpne restaurant under navnet Cafe de Mido i Nordbyveien 116 på Hafslundsøy. Det skjer ikke likevel.

DEL

Årsaken er at selskapet YX de Mido As ikke fikk serveringsbevilling for restauranten med bar i det tidligere verkstedlokalet, fordi det ikke er godkjent som restaurant/forsamlingslokale av bygningsmyndigheten. Bygningen er i dag godkjent som bensinstasjon med boenhet og verksted.

Får ikke skjenkebevilling

Rådmann anbefalte også å avslå søknaden om skjenkebevilling på bakgrunn av merknader fra Øst politidistrikt.

– Vurderingen av merknadene fra politiet er gjort i eget notat. Rådmannen konkluderer med bakgrunn i vurderinger av vandel og egnethet at skjenkebevilling ikke bør innvilges, heter det i utredningen fra Sarpsborg kommune.

Rådmannen har på den annen side innvilget serveringsbevilling for salg av mat i den delen av lokalet som er bensinstasjon.

Planla familiekonsept

Det var først den 12. september i fjor at Ahmed Hussein søkte Sarpsborg kommune om både serverings- og skjenkebevilling. Søknaden ble behandlet i utvalg for velferd og folkehelse tirsdag 21. november i fjor.

Ahmed Hussain hadde planer om å satse på et familiekonsept med mat fra hele verden, og kafeen skulle være et spisested først og fremst for folk i nærområdet.

Hussain kom flyttende fra Trondheim, der han drev en restaurant med navnet Cafe de Lido.

– Har flyttet fra stedet

Samme mann har også drevet YX-pumpene og kiosken i Nordbyveien 116 gjennom YX de Mido AS. Det er også dette selskapet som skulle drive den planlagte restauranten og baren i den samme bygningen.

– Vi fikk ikke serveringsbevilling for restauranten og heller ikke skjenkebevilling, forteller Ahmed Hussain til Sarpsborg Arbeiderblad, som videre opplyser at det ikke blir drift i lokalene på Hafslundsøy.

Så det blir ikke noe form for drift?

– Nei, vi har flyttet fra stedet, svarer han.

Hva som skjer videre med stedet er ikke kjent.

Det har ikke lykkes SA å få en kommentar fra eier av Nordbyveien 116.

Artikkeltags