I forrige uke skrev SA om Øya-beboerne Christer Lunde og Øivind Gresholdt som fryktet for barnas skolevei etter at grunneier Hafslund Hovedgård hadde pløyd over en gammel sti på Hafslundsøy. Nå kan beboerne juble.

Visste ikke om pløyingen

Den gamle stien er nå tilbake igjen.

– Ja, det stemmer at stien er tilbake igjen, forteller kommunikasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund til Sarpsborg Arbeiderblad mandag formiddag.

Hafslund Hovedgård hadde nemlig fjernet stien som har gitt beboerne på Hukelund en snarvei i en årrekke. Grunneier var selv ikke klar over at stien var pløyd.

– Vi leier ut jordene, og vi var faktisk ikke klar over at stien var pløyd, opplyser Stamgård.

Han forteller det har skjedd en misforståelse.

– Det har skjedd en misforståelse, men da er det også viktig å være forståelsesfull. Vi tok affære og fikk klarert raskt med leietaker. Stien ble kjørt opp igjen fredag. Og vi har hatt inntrykk av at stien kom til i nyere tid, sier han videre.

– Det er tydelig en misforståelse, legger han til.

Stien er hevdet

SA har ikke kjennskap til om noen har hevd på stien, men Lunde og Gresholdt sto på sitt, og mente at stien har vært der i «alle år», det ser ut til å stemme.

Andre beboere avisen har vært i kontakt med mener stien har ligget der i godt over 100 år. Stien ble nemlig brukt av skolebarn allerede den gang.

Stien ble som et bindeledd mellom beboerne på Huklund og Hafslundsøy. Etter hva SA erfarer ble stien pløyd engang på 1980-tallet ved en feiltakelse, det samme skjedde også engang på midten av 90-tallet.

Stamgård opplyser til SA at leietaker ikke var klar over hevden på stien.

– Det som har skjedd er at han som leier jorden har pløyd stien, trolig for å få bedre jorddrift. Nå er det i orden, og stien er tilbake, avslutter Stamgård.