Hva mener du om halloween?

GRØSS OG GRU: Halloween er blitt barnas festdag, der de får kle seg ut som skumle typer og samle inn godteri.

GRØSS OG GRU: Halloween er blitt barnas festdag, der de får kle seg ut som skumle typer og samle inn godteri. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Morsomt eller bare veldig irriterende? Vi vil gjerne vite hva du synes om halloween-feiringen.

DEL

Mandag 31. oktober feires igjen halloween. Mange har omfavnet denne tradisjonen og pynter trappa med uthulet gresskar, kjøper inn lassevis med godteri og arrangerer kostymefester for både små og store.

Andre freser så raskt de ser en heksehatt i butikkhyllene og mener vi har importert en skikk fra USA som ikke hører hjemme her og kun tilfredsstiller handelsstanden.

Markeringen av halloween ser uansett ut til å ha kommet for å bli, og de siste årene har man i Sarpsborg(og andre steder) også laget i stand en alternativ festdag: Hallo-venn. Denne vennefesten er blitt svært populær og arrangeres også i år. iSarpsborg og Filadelfiakirken står bak arrangementet som starter på torget, der barna får utdelt kart og pose. Deretter skal ungene bevege seg til ulike poster rundt i byen, der de kan samle godteri og delta i ulike aktiviteter. Det hele avsluttes med boller og kakao.

Enten du liker halloween, foretrekker hallo-venn eller synes dagens barn bør holde seg til å gå julebukk i romjula, vil vi gjerne høre meningen din. Om du svarer på spørsmålene nedenfor, bidrar du til å gi oss et godt utgangspunkt for en artikkel om saken. På forhånd takk!

(OBS! Hvis du leser denne saken på mobil, så vil du nok se at skjemaet hopper litt. Bare scroll deg opp igjen og fyll ut videre)

Artikkeltags