Den svenske avisen Expressen skriver fredag formiddag at Hammarby-spilleren blir gjenforent med Stefan Billborn i Sarpsborg 08. Avisen skriver at det kun er detaljer som gjenstår og at han snart blir presentert som ny S08-spiller.

Jeppe Andersen ble hentet til Hammarby fra danske Esbjerg sommeren 2017.

Etterpå har han spilt 175 kamper og blitt en viktig spiller for Stockholm-klubben. Han har også vært lagkaptein tidligere. Andersen regnes kanskje først og fremst som en defensiv midtbanespiller, men har også produsert ti scoringer og 15 målgivende pasninger i Hammarby.

Expressen skriver at Andersen er en publikumsfavoritt hos Hammarby-fansen.

Må kjøpes fri

Jeppe Andersen har kontrakt med Hammarby fram til sommeren, og Sarpsborg 08 må dermed kjøpe ham fri fra kontrakten med den svenske toppklubben.

Andersen har spilt flere aldersbestemte landskamper for Danmark.

Han spilte for Vejle i aldersbestemte klasser og debuterte for A-laget i 1. divisjon i 2011. I 2013 ble han solgt til Esbjerg i Superligaen i Danmark, og også der ble han en viktig spiller.

Han ble utnevnt til kaptein i 2016/17-sesongen. Sommeren etterpå gikk ferden videre til Hammarby der han ble en viktig bidragsyter til klubbens solide resultater. Sist sesong spilte han drøyt halvparten av kampene fra start, men han var innbytter på tampen av sesongen.

Andersen spilte sammen med Junior Martinsson Ngouali på midtbanen i Hammarby, og nå skal de sannsynligvis spille på samme lag igjen.

Erstatter Salétros

Sarpsborg 08 har mistet Anton Salétros til Caen på nivå 2 i Frankrike, og alt tyder på at Jeppe Andersen er spilleren som skal erstatte den svenske midtbaneeleganten.