Storseier for Brattset Dale og Norge

NY SEIER: Kari Brattset Dale under kampen mellom Slovenia og Norge i Aqua Dome Kumamoto tirsdag.

NY SEIER: Kari Brattset Dale under kampen mellom Slovenia og Norge i Aqua Dome Kumamoto tirsdag. Foto:

Av

Norge reiste seg mesterlig etter å ha vært i kne mot Slovenia i håndball-VM. Varteig-jenta Kari Brattset Dale scoret ett mål i Norges 36-20-seier.

DEL

Ingvild Bakkerud fikk sitt store gjennombrudd på landslaget i denne kampen. Kongsberg-jenta var meget sentral da Norge snudde oppgjøret før pausen. Hun fortsatte å hamre inn mål i andreomgangen. Den dominerte Norge helt. Prestasjonen var såpass solid at det fort kan bli fem norske seirer på fem kamper i puljespillet.

– Det har vært en drøm å få spille mesterskap for Norge helt siden jeg var liten. Forbildet mitt ble tidlig Gro Hammerseng, sa Bakkerud til NTB dagen før VM-start.

Slovenia har mange gode håndballspillere, men å løpe hjem i forsvar er ikke det de liker best. Marit Røsberg Jacobsen og Silje Waade utnyttet det og ordnet raskt 2-0-ledelse.

Høye jenter

Landslagssjef Thorir Hergeirsson satt opp en blokk med sine høyeste jenter (Kari Brattset Dale, Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade) i midtforsvaret. Den fikk kjørt seg i starten mot Slovenias råsterke skyttere.

Ana Gros blåste tidlig inn fire mål fra distanse i tillegg til en følsom lobb. Flere norske tekniske feil i andre enden av banen bidro til at Slovenia snudde til 7-4-ledelse. Det ble til 8–5 etter at Tjasa Stanko fikk fritt leide for nær det norske målet.

Bakkerud styrte mye av scoringsproduksjonen da Norge overtok føringen. Mesterskapsdebutanten dro til med tre mål fra distanse på kort tid og sikret 12–11 til Norge.Tross en litt rufsete omgang i angrep med for mange unødvendige balltap, ledet de norske jentene med et mål (13–12) ved pause.

- Jeg synes vi vil for mye i første omgang. Da blir vi litt upresise i skuddene, spesielt jeg, og i pasningsspillet. Det var elleve tekniske feil i første omgang, og det er alt for mye. Det er så mange vi ønsker på en hel kamp. Jeg synes Ingrid (Bakkerud) kommer inn og nøytraliserer hun som vi slet med i starten, og det var veldig bra, sier Brattset Dale til NTB.

Slovenia begynte å slite med uttellingen mot slutten av førsteomgangen. Trenden fortsatte i starten av den andre mot et aggressivt forsvar og en meget god keeper i Silje Solberg. Det utnyttet Norge til å løpe inn to kontringsmål og ta ledelsen 15–12. Tre distanseskudd fra Bakkerud gikk også inn tidlig i omgangen, og så var Slovenia plutselig fem mål bak og i praksis ute av kampen. Marit Røsberg Jacobsen var også i kjempeslag og scoret flest av alle de norske jentene.

- I andre omgang knepper vi opp det vi trenger og det er bra. En storseier er godt for selvtilliten. Samtidig skal vi ikke tenke for mye på hvor mange mål det ble. Slovakia sparer hele førsterekken sin i andre omgang. Jeg synes det er sterkt at vi drar fra så mye at de mister motet og tror de ikke kan vinne. Den følelsen må vi ta med oss, sier Varteig-jenta.

Ny kamp tirsdag

Norge vant 47–16 over i Cuba lørdag. Tirsdag møter det norske laget Serbia. Serberne mangler sin store stjerne Andrea Lekic (skadd) og er klart hemmet av det. Så avsluttes gruppespillet for Norge mot Angola (torsdag) og Nederland (fredag).

De tre beste fra puljen avanserer til hovedrunden. Skulle Norge vinne alle sine gruppekamper, er laget sikret å starte neste VM-fase med fire poeng.

Kampfakta

Håndball-VM kvinner puljespillet gruppe A, i Kumamoto, Japan mandag:

Slovenia – Norge 20–36 (12–13)

Aqua Dome

975 tilskuere

Norge: Silje Solberg, Andrea Austmo Pedersen – Emilie Hegh Arntzen 2, Heidi Løke 4, Stine Skogrand, Silje Waade 2, Stine Bredal Oftedal 3, Kari Brattset Dale 1, Helene Gigstad Fauske, Moa Högdahl 1, Marit Røsberg Jacobsen 8, Ingvild Bakkerud 6, Camilla Herrem 6, Sanna Solberg-Isaksen 1, Marta Tomac 1, Malin Aune 1. Toppscorer Slovenia: Ana Gros 9. Dommere: Charlotte og Julie Bonaventura, Frankrike. Utvisninger: Slovenia 3 x 2 min., Norge 3 x 2 min. Norge møter Serbia tirsdag.

Brattset Dale har funnet VM-rytmen, klar for medaljejakt i Japan

Brattset Dale i VM-troppen

Artikkeltags