Hanna til HK Halden

TIL HALDEN: Hanna Reknes har signert for HK Halden og ser fram til å få Haldens keeper Hanne Frandsen som mentor. Foto: Tobias Nordli

TIL HALDEN: Hanna Reknes har signert for HK Halden og ser fram til å få Haldens keeper Hanne Frandsen som mentor. Foto: Tobias Nordli

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hanna Reknes (17), har signert for HK Halden. Dermed må Sarpsborgalliansen hente en ny førstekeeper.

DEL

Samtidig ønsker klubben å forsterke laget med flere erfarne og rutinerte spillere foran neste sesong der målet er å rykke opp i 1. divisjon. Inkludert ny keeper er det snakk om tre-fire spillere.

Vil ikke holde igjen

– Vi skulle gjerne beholdt Hanna Reknes hos oss. Men vi har vært klar på at når spillere utvikler seg raskere enn klubben, så skal ikke vi holde de igjen. Dette er en fin mulighet for Hanna til å få spille i eliteserien. Det er vanskelig for oss å konkurrere med eliteseriekontrakt når spillerne er motivert for å satse. Men samtidig kan det heller ikke være slik at vi bare utvikler spillere. Vi må også ha forutsigbarhet i eget lag for å kunne nå være egne målsettinger, sier sportslig leder i Sarpsborgalliansen, Tor-Ivar Pettersen.

LES OGSÅ: SIL blir Haldens farmerklubb

Reknes signerte kontrakten med HK Halden allerede for noen uker siden, og trente med klubben i påsken.

– Jeg har hatt en fin utviklingen i Sarpsborgalliansen, og det er en flott klubb, men overgangen til HK Halden kan være det jeg trenger for å ta ytterligere et steg. Det er meningen at jeg skal være med på kampene i eliteserien, men det er ikke sikkert jeg får så mye spilletid. Det er treningene med laget som jeg tror vil utvikle meg. HK Halden har Hanne Frandsen som keeper, hun er helt rå og vil være en fantastisk mentor. Hun har spilt håndball på høyt nivå like lenge som jeg har levd. Det gjør at dette er en fantastisk bra mulighet for meg, sier en forventningsfull Hanna Reknes.

Eliassen og Pettersen

– Unni Eliassen som var keeper på Skogstrand sist sesong, har signert for oss. Hun var også aktuell før årets sesong, men valgte da å bli i Skogstrand, sier Tor-Ivar Pettersen.

– Med målsetting om opprykk, trenger dere vel også en rutinert keeper?

– Ja, Madeleine Pettersen er aktuell. Hun er en gammel Sarpsborg-jente som har spilte for Rælingen i 1. divisjon i 2013/2014-sesongen, mens hun studerte i Oslo. Sist sesong spilte hun ikke, da var det bare studier. Hun skal nå ut i praksis og hvis det klaffer med praksisplass er hun aktuell for oss. Det får vi en avklaring på denne uka. Vi har også en annen keeper i kikkerten hvis det ikke klaffer med Madeleine Pettersen, men jeg ønsker ikke å gå ut med navnet på henne ennå, sier Pettersen.

Pernille-avklaring

– Hva med Pernille Huldgaard Christensen?

- Begge parter ønsker å forlenge kontrakten, men Pernille må få en avklaring i forhold til jobben. Jeg regner med at vi har det klart allerede på onsdag, sier Pettersen.

Pernille Christensen var forsterkningen klubben hentet inn foran sist sesong. Hun kom fra spill i HK Halden og viste seg å være særdeles viktig.

– Kommer dere til å forsterke laget ytterligere neste sesong?

– Inkludert en rutinert keeper ønsker vi å forsterke laget med tre-fire erfarne spillere som alle skal kunne kjempe om fast plass i førstesekseren. Vi må hente litt mer rutine for å få tatt ut det siste potensialet i laget. Jeg kan ikke gå ut med noen navn nå, men vi er i dialog med noen spillere. Når det gjelder spillerne fra sist sesong har Anette Utne Olsen bestemt seg for å legge opp, Silje Hjertaas flytter til Oslo for å studere, mens det er usikkert rundt Henrikke Jelsness Jensen. Vi har signert elleve spillere som er under 18 år og ti som er over 18 år. Neste sesong vil vi få en bedre balanse mellom unge spillere, og mer rutinerte spillere. Belastningen for de yngste som har spilt både landsserien for 18-årslag og 2. divisjon har denne sesongen vært litt stor, sier Pettersen.

Artikkeltags