Handletid for folk i risikogrupper

Av
DEL

KoronakrisenUt fra de kriterier helsemyndighetene nå setter, er det en betydelig andel mennesker som defineres som risikogrupper. Dette gjelder alle de med «underliggende» sykdommer, og da spesielt eldre.

Mange av disse ønsker ikke å gå i butikken for å handle. Noen har hyggelige naboer som hjelper, eller slekt og venner som stiller opp. Mulig også den kommunale hjemmehjelpstjenesten bidrar for dem som har slik tjeneste.

Men dessverre er det en del som ikke har slik hjelp, og som likevel sjøl må «bite i seg» frykten for smitte, og likevel oppsøke sin nærbutikk.

Dagligvarehandelen i flere kommuner har tatt hensyn til dette, og etablert ordning med egne åpningstider for denne gruppen.

Vi utfordrer byens dagligvareforretninger til å vurdere muligheten for en slik ordning også her i Sarpsborg. Eksempelvis kunne butikkene regulere åpningstiden slik at åpningstiden fram til klokke 11.00 alle åpningsdager var forbeholdt mennesker i risikogruppen. Eller tilsvarende løsninger som kan bidra til at folk i risikogrupper ikke føler frykt for å handle inn mat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags