Hannestad-elever oppfylte drømmen om utekjøkken

ÅPNING: Ordfører Sindre Martinsen-Evje klippet snora og åpnet det nye utekjøkkenet til elevene på Hannestad skole torsdag.

ÅPNING: Ordfører Sindre Martinsen-Evje klippet snora og åpnet det nye utekjøkkenet til elevene på Hannestad skole torsdag. Foto:

11-åringene Linnea Hyberg og Martin Bråthe ved Hannestad skole gleder seg til å ta i bruk skolens splitter nye utekjøkken.

DEL

– Utekjøkkenet har blitt veldig fint, og jeg håper vi kan være mer ute i skoletiden for å bruke det nye stedet, sier de til Sarpsborg Arbeiderblad.

11-åringene som går i 6.klasse ved Hannestad skole synes det var ekstra stas å åpne det nye utekjøkkenet torsdag formiddag. Skolen hadde nemlig arrangert en konkurranse, der samtlige elever fikk sendt inn navneforslag til hva det nye samlingsstedet skulle hete.

VINNERE: Martin Bråthe (t.v.) og Linnea Hyberg (t.h.) gleder seg til å bruke det nye utekjøkkenet ved skolen. I tillegg vant de navnekonkurransen.

VINNERE: Martin Bråthe (t.v.) og Linnea Hyberg (t.h.) gleder seg til å bruke det nye utekjøkkenet ved skolen. I tillegg vant de navnekonkurransen. Foto:

Symboliserer skolen

Utekjøkkenet som går under navnet «Tiurn – en kunnskapsgrill» ble offisielt åpnet av ordfører Sindre Martinsen-Evje torsdag. Han trakk også ut Linnea Hyberg og Martin Bråthe som vinnere av navnekonkurransen.

– Jeg tenkte ut et navn som symboliserer skolen og området rundt – derfor ble det «Tiurn», fastslår Martin.

Med sang fra skolens kor, fiskesuppe fra Fiskesprell og frukt fra Kiwi på Grålum lå alt til rette for en vellykket åpning i det klare og fine høstværet torsdag formiddag.

Berikelse for nærmiljøet

– Utekjøkkenet ble realisert for 145.000 kroner, og vi synes dette er en berikelse for nærmiljøet. Den ligger på en veldig unik plass på skolen som vi kan benytte oss av masse, sier rektor Lars Henning Finstad til Sarpsborg Arbeiderblad etter åpningen.

FIN BELIGGENHET: Rektor Lars Henning Finstad mener utekjøkkenet har fått en unik plass på skoleområdet.

FIN BELIGGENHET: Rektor Lars Henning Finstad mener utekjøkkenet har fått en unik plass på skoleområdet. Foto:

Hannestad skole fikk midlene av Østfold fylkeskommune i april og allerede i juli var byggingsarbeidene i gang.

– Nå håper vi nærmiljøet hjelper oss med å ivareta utekjøkkenet, avslutter rektoren.

Artikkeltags