Jeg leser i Sarpsborg Arbeiderblad at nok et kvartal med verneverdige bygninger og velstelte hager står for fall i Olavs by. Denne gangen er det Dronningens gate 45, som skal være oppført i 1905, som skal rives til fordel for utbygging og fortetting som vil ødelegge hele dette harmoniske boområdet. Nå er det på tide at byens politikere tar inn over seg at de har gitt utbyggerne klarsignal til å styre hva som skal bygges hvor i denne byen, som sårt savner en helhetlig plan for hva som skal bevares av gamle, ærverdige hus.

Vi har mange områder i denne byen som sårt trenger til byfornyelse, for eksempel kvartalet ved gamle EPA, ved baker Jenseg, der det var planer om å bygge parkeringshus, og ikke minst i østre bydel, hvor enkelte områder forslummes i stadig større grad.

Men nei, isteden skal altså gode boområder med historisk bebyggelse og blomstrende hager legges brakk for å fylle brakkebaronenes og betongfyrstenes allerede velfylte pengebinger. Naboene i dette kvartalet vil få sine eiendommer fullstendig ødelagt av en altfor dominerende og høy betongblokk midt i et velregulert boområde.

Gode boområder med grønne lunger, trær og vakker arkitektur fremmer folkehelsen, viser alle undersøkelser.

En må spørre seg hvor Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet, Venstre og Rødt står i denne saken? Har dere alle gitt opp å ta styringen over utviklingen i denne skadeskutte byen?