– Sprinten er blitt viktigst.

– Fordi?

– Jeg har erfart at på den distansen er det kortest avstand opp til verdenstoppen. På de lengre distansene er det forholdsvis lenger avstand fram, i hvert fall ganske langt, sier Jørgen.

Tredjevinters-senioren har ikke prioritert sprinttrening noe innen denne vinteren, men det er blitt en del sprint-lignende økter på snø.

– Foran neste sesong kan det nok bli mer sprintlik trening innen sesongen.

Lørdag ble Trøsken-utøveren nummer 20 av de 80 deltakerne på sprint-NM.

– Jeg skal ikke slakte prestasjonen. Visst var det noe positivt, men for tredje gang i vinter gikk jeg ikke videre fra semifinalen.

Særs viktig

Innen sesongen var målet å representere for Norge på U23-VM hvor sprint er en av de individuelle distansene. Etter NM i Trondheim blir laget til mesterskapet i Finland fra 10. til 13. februar tatt ut. 22-åringen er usikker på om det blir noen tur til Finland.

– Jeg mangler et riktig toppresultat.

Han har mulighet for å klare det blant de unge seniorene både søndag og mandag, men på de lange rennene har ikke nivået vært like høyt som senior.

Om fire år skal VM i langrenn være nettopp der som NM arrangeres denne uka, i Granåsen i Trondheim.

– Jo da, det mesterskapet kjenner jeg til, men nivået må heves for at det skal bli noe av.

Har noe i genene

Lippert har medalje i sprint fra junior-VM. Som junior hadde han et utrolig taktomslag da det dro seg til på stafetter og fellesstarter.

– Du er naturlig rask?

– Ja, jeg har det nok litt medfødt.

Under junior-VM for snart tre år siden tok Lippert medalje på hver av de fire konkurransene uten å ha vært på juniorlandslaget. Som senior har han vist mer i sprint enn på distanse. Blant annet ble det en tredjeplass i Skandinavisk Cup sist vinter, konkurranser for de nest beste seniorene i Norden og Baltikum.

Resten av NM

Tidligere Trøsken-utøvere Ole Haldor Ensrud ble nummer 51 på den første NM-konkurransen. Amund Korsæth, Trøsken, kom på plass 56.

NM i Granåsen går over fire dager. Siste konkurranse er tirsdag.